Bezlepkové a bezmliečne grilážky
Ingrediencie
300 g cukor kryštálový
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
280 g vlašské orechy
300 g 72% rastlinný tuk
4 ks žĺtky
120 g cukor práškový
4 ks bezlepkové tortové oplátky
Na ozdobu:
100 g Čokoláda Liana 70%
30 g rastlinný tuk
Postup
1. Kryštálový a vanilínový cukor v hrnci upálime na karamel a prisypeme vlašské orechy. Časť orechov môže byť pomletá a časť nadrobno nasekaná. Prilejeme roztopený rastlinný tuk a privedieme do varu.
2. Žĺtky spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Po zovretí karamelovej zmesi pridáme žĺtkovú penu a varíme na hustú kašu.
3. Na plech uložíme tortovú oplátku a rozotrieme tretinu kaše, prikryjeme druhou oplátkou, znovu natrieme vrstvu kaše a takto pokračujeme, kým neminieme všetky oplátky a karamelovú kašu. Griláž zaťažíme a necháme cez noc stuhnúť.
4. Po stuhnutí nakrájame na obdĺžniky a polejeme čokoládovou polevou vytvorenou z rastlinného tuku a čokolády.