Bezlepkové a bezmliečné grilážky
- 300 g cukor kryštálový
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 280 g vlašské orechy
- 300 g rastlinný tuk 72%
- 4 ks žĺtok
- 120 g cukor práškový
- 4 ks bezlepkové tortové oblátky
Na ozdobu
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 30 g rastlinný tuk
- Kryštálový a vanilínový cukor v hrnci upálime na karamel a prisypeme vlašské orechy. Časť orechov môže byť pomletá a časť nadrobno nasekaná. Prilejeme roztopený rastlinný tuk a privedieme do varu.
- Žĺtky spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Po zovretí karamelovej zmesi pridáme žĺtkovú penu a varíme na hustú kašu.
- Na plech uložíme tortovú oplátku a rozotrieme tretinu kaše, prikryjeme druhou oplátkou, znovu natrieme vrstvu kaše a takto pokračujeme, kým neminieme všetky oplátky a karamelovú kašu. Griláž zaťažíme a necháme cez noc stuhnúť.
- Po stuhnutí nakrájame na obdĺžniky a polejeme čokoládovou polevou vytvorenou z rastlinného tuku a čokolády.
- 300 g cukor kryštálový
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 280 g vlašské orechy
- 300 g rastlinný tuk 72%
- 4 ks žĺtok
- 120 g cukor práškový
- 4 ks bezlepkové tortové oblátky
Na ozdobu
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 30 g rastlinný tuk
Produkty k receptu