- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková jemná vianočka

Bezlepková jemná vianočka
Obľúbené kysnuté sladké nadýchané pečivo s príjemnou vanilkovou chuťou.
pre recept na Bezlepkovú dvojfarebnú vianočku
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 350 g Bakery mix Liana
- 80 g cukor
- 70 g roztopené maslo
- 1 ks žĺtok
- 1 ks celé vajce
- 20 g droždie
- 300 ml mlieko
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- rozšľahané vajíčko s trochou mlieka
- roztopené maslo
- voliteľné Vanilínový cukor Liana, Poleva citrónová Liana, hrozienka, plátky mandlí
- Pripravíme kvások zo 100 ml teplého mlieka, 2 PL cukru a droždia. Zvyšný cukor rozmiešame v mlieku. Necháme vzísť kvások.
- Do misky dáme zmes Bakery mix, pripravený kvások z droždia, žĺtok, vajíčko a osladené vlažné mlieko. Za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme hladké cesto, do ktorého pred koncom miešania pridáme roztopené vychladnuté maslo. Prikryjeme a necháme podkysnúť cca 30 minút.
- Spracujeme na pomúčenej pracovnej doske. Rozdelíme na 5 častí, ktoré vyšúľame na rovnaké pramene a zapletieme. Môžeme spevniť špajľami. Prikryjeme a necháme na plechu, ktorý vystlieme papierom na pečenie, ešte cca 15-20 minút podkysnúť.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka, môžeme posypať mandľovými lupienkami a pečieme pri 180°C 15 minút, následne teplotu znížime na 150°C prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 20-30 minút.
Dobrý tip:
Ak je už povrch počas pečenia dostatočne hnedý môžeme vianočku prekryť papierom na pečenie alebo alobalom.
Dobrý tip 2:
Pre lepšiu chuť pridáme do cesta vanilínový cukor, hrozienka, citrónovú polevu alebo čerstvú citrónovú šťavu.
Svetlana
12.08.2023
Pekne že ste nam poskytli recepg ale nepíšete ci sa ma plech vymastit či sa pečie na papieri,to je pre mna dôležite
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 350 g Bakery mix Liana
- 80 g cukor
- 70 g roztopené maslo
- 1 ks žĺtok
- 1 ks celé vajce
- 20 g droždie
- 300 ml mlieko
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- rozšľahané vajíčko s trochou mlieka
- roztopené maslo
- voliteľné Vanilínový cukor Liana, Poleva citrónová Liana, hrozienka, plátky mandlí
Produkty k receptu