Bezlepková vianočka
Ingrediencie
350 g Bakery mix Liana
80 g cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 lyžička Poleva citrónová Liana
70 g maslo
2 žĺtky
20 g droždie
300 ml mlieko
štipka soli
hrozienka, plátky mandlí
Postup
1. Pripravíme si kvások z mlieka, cukru, a droždia.
2. Do misky dáme zmes Bakery mix, pripravený kvások z droždia, maslo, žĺtky, citrónovú polevu, vanilínový cukor a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme hladké cesto, pridáme hrsť namočených hrozienok a necháme podkysnúť cca 30 minút.
3. Rozdelíme na 3 časti, každú rozgúľame do dĺžky a zapletieme. Necháme na plechu ešte cca 30-45 minút podkysnúť.
4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľami a pečieme najprv 10 minút pri teplote 200°C, následne teplotu znížime na 180°C a ešte 20 minút dopečieme.
2. Do misky dáme zmes Bakery mix, pripravený kvások z droždia, maslo, žĺtky, citrónovú polevu, vanilínový cukor a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme hladké cesto, pridáme hrsť namočených hrozienok a necháme podkysnúť cca 30 minút.
3. Rozdelíme na 3 časti, každú rozgúľame do dĺžky a zapletieme. Necháme na plechu ešte cca 30-45 minút podkysnúť.
4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľami a pečieme najprv 10 minút pri teplote 200°C, následne teplotu znížime na 180°C a ešte 20 minút dopečieme.
Dobrý tip:
Ak je už povrch počas pečenia dostatočne hnedý môžeme vianočku prekryť papierom na pečenie.
Dobrý tip 2:
Ak nemáme citrónovú polevu Liana môžete ju nahradiť citrónovou šťavou alebo kôrou.