Bezlepková a bezmliečna bábovka
- 2 balenia vegan jogurt s kúskami broskýň
- 1 vegan kyslá smotana
- 2 poháre krupicový cukor
- 3 poháre Cake mix Liana
- 3/4 pohára mleté vlašské orechy
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 KL Perníkové korenie Liana
- 2 vajcia
- 150 ml olej
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Ďalej potrebujeme
- červené a čierne ríbezle, čokoládové granulky, banán
- pohár s objemom 200 ml
- Všetky suroviny spolu vymiešame, okrem kakaa. Postupne pridáme olej. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme kokosom.
- Navrstvíme polovicu cesta, nasypeme čierne a červené ríbezle. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a zapracujeme jemne popučený banán a čokoládové granulky na zapekanie. Navrstvíme na svetlé cesto.
- Pečieme pri 180°C cca 50 minút. Horúcu bábovku vyklopíme z formy a ozdobíme podľa chuti a fantázie.
Dobrý tip:
Kto môže, tak vegánsky jogurt a kyslú smotanu môže vymeniť za 400 ml acidofilného mlieka.
- 2 balenia vegan jogurt s kúskami broskýň
- 1 vegan kyslá smotana
- 2 poháre krupicový cukor
- 3 poháre Cake mix Liana
- 3/4 pohára mleté vlašské orechy
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 KL Perníkové korenie Liana
- 2 vajcia
- 150 ml olej
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Ďalej potrebujeme
- červené a čierne ríbezle, čokoládové granulky, banán
- pohár s objemom 200 ml
Produkty k receptu