Bezlepkové škoricové slimáky

Trvanie: 0:60 (h:m) Porcie: 8 (ks)
Bezlepkové škoricové slimáky s jemným kysnutým cestom a lahodnou škoricovou náplňou. Jednoduchý recept na sladké pečivo, ideálne na raňajky či olovrant. Pečte chutne a bez lepku!
Ingrediencie

Kysnuté cesto:
• 20 g čerstvého droždia
• 70 g kryštálového cukru
• 250 ml vlažného mlieka
• 300 g Liana Bakery mix
• 1 vajce M
• 50 g roztopeného masla

Škoricová náplň:
• 100 g zmäknutého masla
• 1 ČL mletej škorice
• 1 balíček Liana škoricového cukru
• 60 g trstinového cukru
• 1 PL Liana puding horká čokoláda

Citrónová poleva:
• 1 balíček Liana citrónová poleva 25g
• 200 g práškového cukru
• 5 PL studenej vody
• 1 ČL oleja

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Z trochy vlažného mlieka, droždia a asi polovice cukru si pripravíme kvások. Necháme ho 10 minút aktivovať.
  2. Zvyšné suroviny okrem masla pridáme do misy, následne prilejeme pripravený kvások a vypracujeme hladké cesto, následne pridáme maslo, zapracujeme ho. Ideálne je pracovať s kuchynských robotom, alebo ručným mixérom s nadstavcami na hnetenie kysnutého cesta. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť cca. 30 minút.
  3. Po vykysnutí cesto prenesieme na silikónovú podložku, ktorú sme si trochu poprášili Bakery mixom. Jemne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, natrieme vymiešaným maslom so škoricovým cukrom, trstinovým cukrom, škoricou a PL čokoládového pudingového prášku.
  4. Zatočíme, pomôžeme si silikónovou podložkou. Nakrájame na 8ks a vložíme do pekáčika (28x18cm) vystlaného papierom na pečenie, môžeme potrieť roztopeným maslom, necháme podkysnúť cca. 15-20 minút.
  5. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Pečieme na 180°C cca. 20 minút.
  6. Po vyhladnutí potrieme citrónovou polevou od Liany, ktorú jednoducho zmiešame s práškovým cukrom, vodou a lyžičkou oleja – podľa návodu, ktorý nájdete na zadnej strane obalu.
     
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Kysnuté cesto:
• 20 g čerstvého droždia
• 70 g kryštálového cukru
• 250 ml vlažného mlieka
• 300 g Liana Bakery mix
• 1 vajce M
• 50 g roztopeného masla

Škoricová náplň:
• 100 g zmäknutého masla
• 1 ČL mletej škorice
• 1 balíček Liana škoricového cukru
• 60 g trstinového cukru
• 1 PL Liana puding horká čokoláda

Citrónová poleva:
• 1 balíček Liana citrónová poleva 25g
• 200 g práškového cukru
• 5 PL studenej vody
• 1 ČL oleja

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.