Bezlepkové škoricové slimáky
Kysnuté cesto:
• 20 g čerstvého droždia
• 70 g kryštálového cukru
• 250 ml vlažného mlieka
• 300 g Liana Bakery mix
• 1 vajce M
• 50 g roztopeného masla
Škoricová náplň:
• 100 g zmäknutého masla
• 1 ČL mletej škorice
• 1 balíček Liana škoricového cukru
• 60 g trstinového cukru
• 1 PL Liana puding horká čokoláda
Citrónová poleva:
• 1 balíček Liana citrónová poleva 25g
• 200 g práškového cukru
• 5 PL studenej vody
• 1 ČL oleja
- Z trochy vlažného mlieka, droždia a asi polovice cukru si pripravíme kvások. Necháme ho 10 minút aktivovať.
- Zvyšné suroviny okrem masla pridáme do misy, následne prilejeme pripravený kvások a vypracujeme hladké cesto, následne pridáme maslo, zapracujeme ho. Ideálne je pracovať s kuchynských robotom, alebo ručným mixérom s nadstavcami na hnetenie kysnutého cesta. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť cca. 30 minút.
- Po vykysnutí cesto prenesieme na silikónovú podložku, ktorú sme si trochu poprášili Bakery mixom. Jemne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, natrieme vymiešaným maslom so škoricovým cukrom, trstinovým cukrom, škoricou a PL čokoládového pudingového prášku.
- Zatočíme, pomôžeme si silikónovou podložkou. Nakrájame na 8ks a vložíme do pekáčika (28x18cm) vystlaného papierom na pečenie, môžeme potrieť roztopeným maslom, necháme podkysnúť cca. 15-20 minút.
- Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Pečieme na 180°C cca. 20 minút.
- Po vyhladnutí potrieme citrónovou polevou od Liany, ktorú jednoducho zmiešame s práškovým cukrom, vodou a lyžičkou oleja – podľa návodu, ktorý nájdete na zadnej strane obalu.
Kysnuté cesto:
• 20 g čerstvého droždia
• 70 g kryštálového cukru
• 250 ml vlažného mlieka
• 300 g Liana Bakery mix
• 1 vajce M
• 50 g roztopeného masla
Škoricová náplň:
• 100 g zmäknutého masla
• 1 ČL mletej škorice
• 1 balíček Liana škoricového cukru
• 60 g trstinového cukru
• 1 PL Liana puding horká čokoláda
Citrónová poleva:
• 1 balíček Liana citrónová poleva 25g
• 200 g práškového cukru
• 5 PL studenej vody
• 1 ČL oleja
Produkty k receptu