Vznešené bezlepkové rigoletto rezy
Cesto
- 180 g Cake mix Liana
 - 125 g maslo
 - 60 g cukor práškový
 
Plnka
- 100 g cukor práškový
 - 100 g sušené marhule
 - 50 g hrozienka
 - 50 g sušené brusnice
 - 50 g sušené slivky
 - 50 g lieskové orechy
 - 50 ml rum
 - 25 g Universal mix Liana
 - 2 ks vajcia
 
Krém
- 150 g cukor práškový
 - 125 g maslo
 - 2 ks vajcia
 - 1 PL Kakao tmavé Liana
 
Poleva
- 100 g Čokoláda 70% Liana
 - 30 g tuk na polevy
 
Ďalej potrebujeme
- slivkový lekvár na potretie cesta
 - Cake mix Liana na posypanie pracovnej dosky
 
- Vypracované cesto z Cake mix Liana, zmäknutého masla a cukru necháme cca 60 minút odležať v chladničke. Zatiaľ nakrájame sušené ovocie, orechy a v miske ich zalejeme rumom. Necháme chvíľu postáť.
 - Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C cca 15 minút. Kým sa cesto pečie, nad parou vyšľaháme vajcia s cukrom. Pred koncom šľahania pridáme 25 g Universal mix Liana a ešte pár minút šľaháme nad parou. Odložíme z pary a bokom vyšľaháme do hustého krému. Vareškou vmiešame pripravenú zmes sušeného ovocia a orechov.
 - Na predpečené cesto natrieme slivkový lekvár, rozotrieme plnku a dáme piecť na 40 minút pri 150°C. Upečené cesto s plnkou necháme vychladnúť.
 - Nad parou vyšľaháme do hustého krému vajíčka, cukor a Kakao tmavé Liana. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Zašľaháme maslo rovnakej teploty akú má pripravený kakaový krém. Rovnomerne natrieme na koláč a necháme stuhnúť. Na záver polejeme čokoládou, ktorú rozpustíme nad parou spolu s tukom. Stuhnuté Rigoletto rezy krájame nožom namočeným v horúcej vode.
 
Dobrý tip:
Bezlepkové Rigoletto rezy chutia najlepšie odležané.
Cesto
- 180 g Cake mix Liana
 - 125 g maslo
 - 60 g cukor práškový
 
Plnka
- 100 g cukor práškový
 - 100 g sušené marhule
 - 50 g hrozienka
 - 50 g sušené brusnice
 - 50 g sušené slivky
 - 50 g lieskové orechy
 - 50 ml rum
 - 25 g Universal mix Liana
 - 2 ks vajcia
 
Krém
- 150 g cukor práškový
 - 125 g maslo
 - 2 ks vajcia
 - 1 PL Kakao tmavé Liana
 
Poleva
- 100 g Čokoláda 70% Liana
 - 30 g tuk na polevy
 
Ďalej potrebujeme
- slivkový lekvár na potretie cesta
 - Cake mix Liana na posypanie pracovnej dosky
 
Produkty k receptu