Vanilkovo-kakaová pena

  • Skvelý nepečený dezert pre malých aj veľkých, ktorý vynikne na rodinnej oslave, ale aj v candy bare na svadbe.
Pre recept na Tvarohovú vanilkovo-kakaovú penu kliknite sem.
Vanilkovo-kakaová pena
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

6 g Želatína potravinárska číra Liana
400 ml mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
100 g jogurt biely alebo kyslá smotana
100 g tvaroh jemný
cukor práškový podľa chuti
1-2 KL Vanilínový cukor Liana
1 PL Kakao tmavé Liana
1 a pol PL Kakao holandské 10-12% Liana
 
Ďalej potrebujeme:
čokoládové dekorácie
jedlé zlato

Postup

1. Želatínu necháme napučať v mlieku asi 10  minút.
 
2. Vo zvyšnom mlieku vyšľaháme šľahačkové potešenie. Pridáme jogurt, tvaroh, práškový a vanilínový cukor a prešľaháme.
 
3. Želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo nad parou do rozpustenia kryštálikov. V mikrovlnnej rúre to trvá pár sekúnd. Rozpustenú želatínu za stáleho šľahania pridáme do krému.
 
4. Vzniknutou vanilkovou penou naplníme pripravené poháre do polovice. Do zvyšnej peny pridáme kakaá a prešľaháme.
 
5. Kakaovú penu navrstvíme na vanilkovú a necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.
 
6. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.