Vanilkovo-kakaová pena
- 6 g Želatína potravinárska číra Liana
- 400 ml smotana na šľahanie
- 100 g jogurt biely alebo kyslá smotana
- 100 g tvaroh jemný
- cukor práškový podľa chuti
- 1-2 KL Vanilínový cukor Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 1 a pol PL Kakao holandské 10-12% Liana
Ďalej potrebujeme
- čokoládové dekorácie
- jedlé zlato
- Želatínu necháme napučať v asi 50 ml smotany približne 10 minút.
- Zvyšnú smotanu vyšľaháme. Pridáme jogurt, tvaroh, práškový a vanilínový cukor a prešľaháme.
- Želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo nad parou do rozpustenia kryštálikov. V mikrovlnnej rúre to trvá pár sekúnd. Rozpustenú želatínu za stáleho šľahania pridáme do krému.
- Vzniknutou vanilkovou penou naplníme pripravené poháre do polovice. Do zvyšnej peny pridáme kakaá a prešľaháme.
- Kakaovú penu navrstvíme na vanilkovú a necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.
- Zdobíme podľa vlastnej fantázie.
- 6 g Želatína potravinárska číra Liana
- 400 ml smotana na šľahanie
- 100 g jogurt biely alebo kyslá smotana
- 100 g tvaroh jemný
- cukor práškový podľa chuti
- 1-2 KL Vanilínový cukor Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 1 a pol PL Kakao holandské 10-12% Liana
Ďalej potrebujeme
- čokoládové dekorácie
- jedlé zlato
Produkty k receptu