Tvarohovo-špaldová bábovka
- 250 g jemný tvaroh
- 200 g maslo
- 3 vajcia
- 170 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 1 ks Škoricový cukor Liana
- 100 g špaldová hladká múka
- 200 g polohrubá múka
- 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 3 lyžice Kakao tmavé Liana
- 2-3 lyžice rum
Dodatky
- čokoládové granulky na zapekanie
1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
2. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom, Vanilínovým a Škoricovým cukrom. Pridáme rum, zmäknuté maslo, tvaroh a prešľaháme.
3. Pridáme múky zmiešané s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
4. Oddelíme tretinu cesta do inej nádoby a vmiešame kakao rozmiešané v mlieku asi 50 ml.
5. Do bieleho cesta dáme hrsť čokoládových granuliek alebo nasekanej čokolády.
6. Vrstvíme do silikónovej tortovej formy biele cesto, tmavé cesto a opäť biele cesto.
7. Pečieme pri teplote 175°C 50-60 minút.
8. Po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.
Dobrý tip:
Či je bábovka upečená zistíme pichnutím špáradlá.
- 250 g jemný tvaroh
- 200 g maslo
- 3 vajcia
- 170 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 1 ks Škoricový cukor Liana
- 100 g špaldová hladká múka
- 200 g polohrubá múka
- 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 3 lyžice Kakao tmavé Liana
- 2-3 lyžice rum
Dodatky
- čokoládové granulky na zapekanie
Produkty k receptu