Tvarohovo-špaldová bábovka

  • Pod zubami Vám jemne budú chrúmať čokoládové granulky. Chuť bábovky sme zvýraznili pridaním pár lyžíc rumu. Krásnu farbu cesta dotvorilo naše Kakao tmavé z rady Exclusive.
pre recept na Kakaovú bábovku s acidkom kliknite sem.
Tvarohovo-špaldová bábovka
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

250 g jemný tvaroh
200 g maslo
3 vajcia
170 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks Škoricový cukor Liana
100 g špaldová hladká múka
200 g polohrubá múka
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
3 lyžice Kakao tmavé Liana
2-3 lyžice rum

Dodatky:
čokoládové granulky na zapekanie 

 

 

 

Postup

1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
2. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom, Vanilínovým a Škoricovým cukrom. Pridáme rum, zmäknuté maslo, tvaroh a prešľaháme.
3. Pridáme múky zmiešané s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov. 
4. Oddelíme tretinu cesta do inej nádoby a vmiešame kakao rozmiešané v mlieku asi 50 ml. 
5. Do bieleho cesta dáme hrsť čokoládových granuliek alebo nasekanej čokolády. 
6. Vrstvíme do silikónovej tortovej formy biele cesto, tmavé cesto a opäť biele cesto. 
7. Pečieme pri teplote 175°C 50-60 minút. 
8. Po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. 

Dobrý tip:
Či je bábovka upečená zistíme pichnutím špáradlá.

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.