Slovenský krémovník
Ingrediencie
Cesto:
500 g múka hladká
500 g múka hladká
1 vrecko Salajka jelenia soľ Liana
150 g cukor práškový
150 g cukor práškový
120 ml mlieko
70 g maslo
70 g maslo
Krém:
250 g maslo
250 g maslo
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
600 ml mlieko
230 g cukor kryštálový
5 PL múka hrubá
50 ml vaječný likér + pikantný lekvár
230 g cukor kryštálový
5 PL múka hrubá
50 ml vaječný likér + pikantný lekvár
Postup
1. Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozpustený tuk a v mlieku rozpustenú Salajku.
2. Spracujeme všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme, dáme na opačnú stranu plechu, popicháme cesto a upečieme.
KRÉM:
1. Z mlieka, múky, kryštálového a Vanilínového cukru uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej zmesi primiešame maslo. Podľa chuti môžeme pridať aj vaječný likér.
2. Na prvý plát cesta natrieme tretinu krému a zakryjeme druhým plátom. Natrieme lekvárom a zakryjeme tretím plátom, na ktorý natrieme druhú tretinu krému. Položíme posledný plát a použijeme zvyšok krému. Koláč dáme cez noc na chladné miesto odležať, aby zmäkol.