
Úžasný pudingový koláč s vanilkovo - čokoládovým pudingom
Cesto
- 6 vajec
- 6 lyžíc kryštálový cukor
- 6 lyžíc polohrubá múka
- 4 lyžice Kakao tmavé Liana
- 4 lyžice instantný kakaový prášok
- 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 150 ml olej
- 150 ml mlieko
Svetlý krém
- 2 ks Puding vanilka Liana Exclusive
- 900 ml mlieko
- 6 lyžíc kryštálový cukor
- 150 g maslo
Tmavý krém
- 2 ks Puding tmavá čokoláda Liana Exclusive
- 800 ml mlieko
- 6 lyžíc kryštálový cukor
- 100 g maslo
Dodatky
- strúhaná čokoláda na posypanie
1. Žĺtky vyšľaháme s vanilínovým a kryštálovým cukrom do peny, pridáme olej a mlieko a za nepretržitého šľahania porade prisypeme múku, kakao, instantný kakaový prášok. Nakoniec pridáme kypriaci prášok do pečiva a vymiešame na hladkú zmes. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame k žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 25 minút.
2. Do teplého upečeného korpusu pomocou lyžice urobíme jamky v rovnakých vzdialenostiach.
3. Svetlý krém pripravíme klasicky ako puding. Ak začne puding hustnúť pridáme na kocky nakrájané maslo a ďalej miešame. Vylejeme na korpus a uhladíme ho tak, aby vošiel do jamiek. Tmavý krém pripravíme rovnako ako svetlý krém. Pripravený tmavý krém vylejeme na svetlý vanilkový krém. Vrch môžeme posypať čokoládou a koláč necháme stuhnúť v chladničke.
Cesto
- 6 vajec
- 6 lyžíc kryštálový cukor
- 6 lyžíc polohrubá múka
- 4 lyžice Kakao tmavé Liana
- 4 lyžice instantný kakaový prášok
- 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 150 ml olej
- 150 ml mlieko
Svetlý krém
- 2 ks Puding vanilka Liana Exclusive
- 900 ml mlieko
- 6 lyžíc kryštálový cukor
- 150 g maslo
Tmavý krém
- 2 ks Puding tmavá čokoláda Liana Exclusive
- 800 ml mlieko
- 6 lyžíc kryštálový cukor
- 100 g maslo
Dodatky
- strúhaná čokoláda na posypanie
Produkty k receptu