Úžasný pudingový koláč s vanilkovo - čokoládovým pudingom

  • Spojenie vanilkového pudingu s tmavou čokoládou opantá vaše zmysly.
Pudingový koláč
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
6 vajec
6 lyžíc kryštálový cukor
6 lyžíc polohrubá múka
4 lyžice Kakao tmavé Liana
4 lyžice instantný kakaový prášok
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
1 ks Vanilínový cukor Liana
150 ml olej
150 ml mlieko
 
Svetlý krém:
2 ks Puding vanilka Liana Exclusive
900 ml mlieko
6 lyžíc kryštálový cukor
150 g maslo
 
Tmavý krém:
2 ks Puding tmavá čokoláda Liana Exclusive
800 ml mlieko
6 lyžíc kryštálový cukor
100 g maslo
 
Dodatky:
strúhaná čokoláda na posypanie 

Postup

1. Žĺtky vyšľaháme s vanilínovým a kryštálovým cukrom do peny, pridáme olej a mlieko a za nepretržitého šľahania porade prisypeme múku, kakao, instantný kakaový prášok. Nakoniec pridáme kypriaci prášok do pečiva a vymiešame na hladkú zmes. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame k žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 25 minút.
2.  Do teplého upečeného korpusu pomocou lyžice urobíme jamky v rovnakých vzdialenostiach. 
3.  Svetlý krém pripravíme klasicky ako puding. Ak začne puding hustnúť pridáme na kocky nakrájané maslo a ďalej miešame. Vylejeme na korpus a uhladíme ho tak, aby  vošiel do jamiek. Tmavý krém pripravíme rovnako ako svetlý krém. Pripravený tmavý krém vylejeme na svetlý vanilkový krém. Vrch môžeme posypať čokoládou a koláč necháme stuhnúť v chladničke.
 
 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.