Marlenka bez vaľkania

Marlenka bez vaľkania

Trvanie: 02:00 (h:m)
Jednoduchá marlenka bez vaľkania, ktorú zvládne upiecť naozaj každý :-)
Ingrediencie
Cesto
  • 400 g hladká múka
  • 250 g rastlinný tuk
  • 250 g cukor
  • 3 vajcia
  • 3 PL med
  • 1 KL Sóda bikarbóna Liana
  • podľa potreby mlieko
Plnka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. V miske nad parou roztopíme rastlinný tuk, med a cukor. Pridáme preosiatu hladkú múku, vajíčka, sódu bikarbónu a premiešame. Ak je cesto husté, rozriedime ho trochou mlieka.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo teflónovou fóliou. Cesto rozdelíme na 3 - 4 časti a každú zvlášť rozotrieme na papier alebo fóliu. Pečieme pri 175°C 7 - 8 minút.
  3. Z mlieka, Vanilínových cukrov a Zlatých krémov uvaríme puding. Zmäknutý rastlinný tuk na plnky s kondenzovaným karamelovým mliekom vyšľaháme do peny a postupne prišľahávame po lyžiciach vychladnutý puding.
  4. Z jednotlivých plátov cesta orežeme nerovné okraje a natrieme plnku. Zvyšnou plnkou natrieme povrch marlenky a posypeme rozdrvenými okrajkami. Môžeme posypať sekanými orechami a zľahka postriekať čokoládovou polevou.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 400 g hladká múka
  • 250 g rastlinný tuk
  • 250 g cukor
  • 3 vajcia
  • 3 PL med
  • 1 KL Sóda bikarbóna Liana
  • podľa potreby mlieko
Plnka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné