Marlenka bez vaľkania
Cesto
- 400 g hladká múka
- 250 g rastlinný tuk
- 250 g cukor
- 3 vajcia
- 3 PL med
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- podľa potreby mlieko
Plnka
- 600 ml mlieko
- 250 g rastlinný tuk na plnky
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 1 balenie sladené kondenzované mlieko skaramelizované
- V miske nad parou roztopíme rastlinný tuk, med a cukor. Pridáme preosiatu hladkú múku, vajíčka, sódu bikarbónu a premiešame. Ak je cesto husté, rozriedime ho trochou mlieka.
- Plech vystelieme papierom na pečenie alebo teflónovou fóliou. Cesto rozdelíme na 3 - 4 časti a každú zvlášť rozotrieme na papier alebo fóliu. Pečieme pri 175°C 7 - 8 minút.
- Z mlieka, Vanilínových cukrov a Zlatých krémov uvaríme puding. Zmäknutý rastlinný tuk na plnky s kondenzovaným karamelovým mliekom vyšľaháme do peny a postupne prišľahávame po lyžiciach vychladnutý puding.
- Z jednotlivých plátov cesta orežeme nerovné okraje a natrieme plnku. Zvyšnou plnkou natrieme povrch marlenky a posypeme rozdrvenými okrajkami. Môžeme posypať sekanými orechami a zľahka postriekať čokoládovou polevou.
Cesto
- 400 g hladká múka
- 250 g rastlinný tuk
- 250 g cukor
- 3 vajcia
- 3 PL med
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- podľa potreby mlieko
Plnka
- 600 ml mlieko
- 250 g rastlinný tuk na plnky
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 1 balenie sladené kondenzované mlieko skaramelizované
Produkty k receptu