Hrnčekové muffiny s tvarohovým duo krémom
Ingrediencie
1 hrnček polohrubá múka
1/2 čajovej lyžičky Kypriaci prášok do pečiva Liana
1/2 čajovej lyžičky soľ
1/2 hrnčeka kryštálový cukor
1/2 hrnčeka mlieko
1/4 hrnčeka olej
1 vajce
Krém:
300 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
2 ks Vanilínový cukor Liana
100 g maslo alebo rastlinný tuk
4 - 5 lyžíc práškový cukor
150 g jemný tvaroh
1 lyžica Kakao tmavé Liana
1/2 čajovej lyžičky Kypriaci prášok do pečiva Liana
1/2 čajovej lyžičky soľ
1/2 hrnčeka kryštálový cukor
1/2 hrnčeka mlieko
1/4 hrnčeka olej
1 vajce
Krém:
300 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
2 ks Vanilínový cukor Liana
100 g maslo alebo rastlinný tuk
4 - 5 lyžíc práškový cukor
150 g jemný tvaroh
1 lyžica Kakao tmavé Liana
Postup
1. Všetky suroviny na muffiny vymiešame v miske a nalejeme do papierových košíčkov uložených vo forme na muffiny. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.
2. Mlieko dáme variť spolu s Vanilínovým cukrom Liana a Zlatým krémom Liana. Za stáleho miešania privedieme k varu. Necháme vychladnúť.
3. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Nakoniec prišľaháme mäkký tvaroh.
4. Rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme 1 lyžicu kakaa.
5. Do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou dáme striedavo lyžicu vanilkového a lyžicu kakaového krému. Krém striekame na muffiny. Ozdobíme ľubovoľne.
2. Mlieko dáme variť spolu s Vanilínovým cukrom Liana a Zlatým krémom Liana. Za stáleho miešania privedieme k varu. Necháme vychladnúť.
3. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Nakoniec prišľaháme mäkký tvaroh.
4. Rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme 1 lyžicu kakaa.
5. Do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou dáme striedavo lyžicu vanilkového a lyžicu kakaového krému. Krém striekame na muffiny. Ozdobíme ľubovoľne.