Domáca huspenina plná kvalitného kolagénu
- 1-2 ks menšie bravčové koleno
 - 1-2 ks bravčová koža
 - 2 ks cibuľa
 - 5-7 strúčikov cesnak
 - 2 ks bobkový list
 - 10 guličiek čierne korenie celé
 - 5 guličiek nové korenie celé
 - 1-2 KL mletá sladká červená paprika
 - soľ, vegeta
 - 4 ks Želatína potravinárska číra Liana
 
- Koleno a kože dôkladne umyjeme a zalejeme vodou, aby ostali ponorené vo vode, prípadne tak 2 cm nad.
 - Vložíme aj cibuľu, cesnak, korenia, bobkové listy a dáme variť. Nesolíme. Varíme na miernom ohni asi 6 hodín.
 - Pred koncom dosolíme, ochutíme sladkou červenou mletou paprikou a prípadne ešte dokoreníme čiernym mletým korením.
 - Želatínu dáme napučať na 10 minút do 200 ml studenej vody. Napučanú želatínu primiešame k horúcej huspenine a ihneď odstavíme.
 - Tekutinu precedíme cez sitko, mäsko rozdelíme do misiek a zalejeme precedenou tekutou huspeninou. Dáme schladiť najlepšie cez noc. Podávame s octom, cibuľou a domácim chlebíkom.
 
- 1-2 ks menšie bravčové koleno
 - 1-2 ks bravčová koža
 - 2 ks cibuľa
 - 5-7 strúčikov cesnak
 - 2 ks bobkový list
 - 10 guličiek čierne korenie celé
 - 5 guličiek nové korenie celé
 - 1-2 KL mletá sladká červená paprika
 - soľ, vegeta
 - 4 ks Želatína potravinárska číra Liana
 
Produkty k receptu