Bezlepkový slaný vrkoč

Bezlepkový slaný vrkoč

Trvanie: 02:40 (h:m) Porcie: 16 (ks)
Slaný koláč, ktorý v jednom kúsku skrýva tri rôzne príchute.
Ingrediencie
Cesto
Mrkvová náplň
  • 2 ks mrkva
  • 1 KL olej
Tvarohová náplň
  • 150 g tvaroh
  • hrsť špenátové listy
Mäsová náplň
  • 150 g mleté mäso
  • ½ cibuľa
  • 1 PL olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 ks vajce
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Pripravíme kvások zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme 10 minút vzísť. Do kuchynského robota vložíme všetky ingrediencie na cesto spolu s vykysnutým kváskom z droždia a vypracujeme cesto. Prikryté cesto necháme cca 45 minút kysnúť.
  2. Kým cesto vykysne, pripravíme si náplne. Na jemno nastrúhanú mrkvu podusíme na oleji a necháme vychladnúť. V mise zmiešame tvaroh s nadrobno nakrájanými špenátovými listami. Pri mäsovej náplni najprv speníme nakrájanu cibuľu, pridáme mäso, soľ a korenie podľa chuti a podusíme. Necháme vychladnúť.
  3. Dve vajíčka v mise rozmiešame vidličkou, trochu si odložíme na potretie hotového vrkoča a zvyšok rozdelíme rovnomerne do každej náplne. Približne 2 PL rozšľahaného vajíčka do každej náplne.
  4. Na pomúčenej doske vypracujeme z vykysnutého cesta bochník a rozdelíme ho na tri rovnaké časti. Z každej časti vyvaľkáme plát a každý natrieme inou náplňou. Zrolujeme ako roládu, zapletieme do vrkoča a preložíme do formy na biskupský chlebíček vystlanej papierom na pečenie. Necháme 20 minút podkysnúť.
  5. Pred pečením potrieme s odloženým rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom a semienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 45 minút.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Mrkvová náplň
  • 2 ks mrkva
  • 1 KL olej
Tvarohová náplň
  • 150 g tvaroh
  • hrsť špenátové listy
Mäsová náplň
  • 150 g mleté mäso
  • ½ cibuľa
  • 1 PL olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 ks vajce
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné