Bezlepkový pudingový koláč, ktorému sa ťažko odoláva
Piškóta
- 250 g Cake mix Liana
- 200 g cukor
- 100 ml olej
- 100 ml voda
- 5 vajcia
Puding
- 1 vrecko Puding tmavá čokoláda
- 1 liter mlieko
- 5 PL cukor
Poleva
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 1 ks kyslá smotana
- 1 ks biely jogurt
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky, práškový cukor, olej a vodu vyšľaháme do peny. Ručne vmiešame Cake mix a tuhý sneh. Vylejeme na plech vymastený olejom a vysypaný ryžovou múkou.
2. Do 800 ml vriaceho mlieka pridáme 5 PL cukru. Puding rozmiešame vo zvyšných 200 ml mlieka a vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame do zhustnutia.
3. Lyžicou nalievame ešte horúci puding na cesto. Pečieme pri 180°C 15 - 20 minút.
4. Polevu pripravíme zmiešaním kyslej smotany, bieleho jogurtu a vanilínového cukru. Rozotrieme na upečený horúci koláč. Posypeme škoricovým cukrom a pokrájame.
Dobrý tip:
Koláčik si môžeme pripraviť aj v obrátenej verzii tak, že v piškóte 2 lyžice Cake mix nahradíme Kakaom tmavým Liana a uvaríme Puding vanilka Liana exclusive.
Piškóta
- 250 g Cake mix Liana
- 200 g cukor
- 100 ml olej
- 100 ml voda
- 5 vajcia
Puding
- 1 vrecko Puding tmavá čokoláda
- 1 liter mlieko
- 5 PL cukor
Poleva
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 1 ks kyslá smotana
- 1 ks biely jogurt
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
Produkty k receptu