Bezlepkový kysnutý jahodový koláč s mrveničkou

  • Ako deti sme vyrastali na prvotriednych kysnutých koláčoch s ovocím z babičkinej záhrady. A tento koláč vás do týchto čias rýchlo prenesie.
pre recept na Bezlepkový kysnutý ovocný koláč s posýpkou kliknite sem.
Bezlepkový kysnutý jahodový koláč s mrveničkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
300 g Bakery mix Liana
50 g cukor
1 ks vajíčko
250 ml teplá voda / mlieko
15 g droždie
50 g roztopené maslo alebo olej
 
Obloha:
jahody
 
Posýpka :
50 g Bakery mix Liana
50 g maslo
2 lyžice cukor
1 vrecko Škoricový cukor Liana

Postup

1. Z polovice teplej vody alebo mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Necháme cca 10 minút nakvasiť na teplom mieste.
 
2. Do misky dáme 300 g Bakery mix Liana, vajce, zvyšné mlieko alebo vodu a nakysnutý kvások z droždia. Dôkladne vymiešame. Nakoniec pridáme olej alebo maslo a miešame najlepšie elektrickým mixérom alebo ručne cca 1 minútu. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
 
3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a prenesieme na vymastený plech. Necháme ešte 10 minút podkysnúť. Poukladáme jahody a posypeme mrveničkou. Pečieme dozlatista. 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.