Bezlepkový kváskový škoricový chlieb

22:00 (h:m)
22:20 (h:m)
Porcie: 12 (ks)
Aj raňajky môžu byť luxusná záležitosť. Ak máte radi sladké ráno, tak tento chlebík je pre Vás to pravé škoricové :)
Ingrediencie
1. deň - rozkvas
  1. 100 g Bread mix white Liana
  2. 150 g voda
  3. 2 lyžice kvások
2. deň - cesto
  • 200 g Bakery mix Liana
  • 50 g cukor
  • 50 g maslo
  • 10 g bravčová masť
  • 1 žĺtok
  • 100 ml mlieko
  • štipka soli
Škoricové maslo
Dodatky

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup

1. Pripravíme rozkvas zo surovín z prvého dňa. Suroviny zmiešame v miske vareškou a prikryjeme fóliou. Necháme na teplom mieste odpočívať 12-15 hodín. Rozkvas musí byť vzdušný, bublinkový a nadýchaný.

2. V kuchynskom robote vymiesime cesto z vykysnutého rozkvasu a ostatných surovín. Presypeme do plastovej alebo sklenenej misky, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 3 hodiny.

3. Škoricové maslo pripravíme zo zmäknutého masla, ktoré si v hrnčeku zmiešame so škoricovým a trstinovým cukrom vidličkou.

4. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú podložku, premiesime a rozdelíme na 3 časti. Každú časť trocha spracujeme a vyvaľkáme valce. Obalíme ich v škoricovom masle po celom obvode. Spletieme do vrkoča a preložíme do silikónovej formy na chlieb. Ak nemáme silikónovú formu, tak použijeme obyčajnú formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom. Chlieb prikryjeme fóliou alebo vložíme do dózy s vrchnákom a necháme kysnúť 3 hodiny.

5. Rúru vyhrejeme na 230°C a pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 190°C a dopečieme cca 30 minút. Môžeme skúsiť špajdľou či je cesto prepečené, či sa nelepí. Po upečení necháme na mriežke vychladnúť.

Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie
1. deň - rozkvas
  1. 100 g Bread mix white Liana
  2. 150 g voda
  3. 2 lyžice kvások
2. deň - cesto
  • 200 g Bakery mix Liana
  • 50 g cukor
  • 50 g maslo
  • 10 g bravčová masť
  • 1 žĺtok
  • 100 ml mlieko
  • štipka soli
Škoricové maslo
Dodatky

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.