Bezlepkový írsky chlieb bez droždia a kvásku
- 300 g Bread mix white Liana
- 280 g hustý biely tučný jogurt
- 100 ml voda
- ¾ lyžičky soľ
- 1 lyžička Sóda bikarbóna Liana
- 1 lyžička trstinový cukor
- 1 lyžica slnečnicové semienka
1. Všetky suroviny spojíme vareškou do pevného cesta. Necháme cesto odpočívať, kým sa vyhrieva rúra.
2. Rúru vyhrejeme na 200°C spolu s plechom na záparu, ktorý vložíme na dno rúry.
3. Plech alebo antikorovú misu vystelieme papierom na pečenie. Mokrými rukami vytvarujeme bochník a prenesieme na papier na pečenie. Mokrou plastovou vareškou bochník uhladíme, aby bol povrch hladký a rovný, postriekame vodou, vrch chleba narežeme a vložíme do vyhriatej rúry. Do spodného plechu vylejeme 250 ml vriacej vody na záparu. Pečieme 10 minút pri 200°C a neskôr teplotu znížime na 180°C, spodný plech vyberieme a dopečieme 35-40 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
- 300 g Bread mix white Liana
- 280 g hustý biely tučný jogurt
- 100 ml voda
- ¾ lyžičky soľ
- 1 lyžička Sóda bikarbóna Liana
- 1 lyžička trstinový cukor
- 1 lyžica slnečnicové semienka
Produkty k receptu