Bezlepkový božský chlieb
1. deň rozkvas
- 140 g Bread mix dark Liana
- 200 g voda
- 1 lyžica kvások
2. deň
- 200 g Bread mix dark Liana
- 2 lyžice slnečnicové semienka
- 2 lyžice celý mak
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžica slad alebo med
- 1 lyžička mletá rasca
- 70 g voda
- ryžová múka Liana na podsypanie
- Ingrediencie na rozkvas zmiešame v miske vareškou, prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 12 hodín.
- Po vykysnutí dáme do kuchynského robota pripravený rozkvas a vymiešame ho s ostatnými surovinami do kompaktného cesta. Misu prikryjeme fóliou a necháme 2 hodiny kysnúť.
- Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, plastovou vareškou ho poprekladáme do bochníka. Pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky alebo do misky vystlanej utierkou. Necháme prikryté kysnúť 2 hodiny.
- Rúru vyhrejeme na 240°C a vložíme plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry položíme plech na záparu. Chlieb preklopíme na papier na pečenie, pokropíme vodou a vložíme na plech do rúry. Na spodný plech nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút. Potom plech na záparu vytiahneme, chlieb postriekame vodou a teplotu znížime na 200°C. Dopečieme 20 minút.
1. deň rozkvas
- 140 g Bread mix dark Liana
- 200 g voda
- 1 lyžica kvások
2. deň
- 200 g Bread mix dark Liana
- 2 lyžice slnečnicové semienka
- 2 lyžice celý mak
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžica slad alebo med
- 1 lyžička mletá rasca
- 70 g voda
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu