Bezlepkový božský chlieb

  • Chlieb, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek, pretože kváskové pečivo je: chutnejšie, dlhšie vydrží, lepšie trávi, je vhodné pre diabetikov a celiatikov. Kvások: nenafukuje, je ľahšie stráviteľný, neprekysľuje organizmus, prospieva našej postave, je zdravší ako droždie a nie je komplikované pracovať s ním.
Bezlepkový božský chlieb
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    17:00
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

1. deň rozkvas: 
140 g Bread mix dark Liana
200 g voda
1 lyžica kvások
 
2. deň:
200 g Bread mix dark Liana
2 lyžice slnečnicové semienka
2 lyžice celý mak
1 lyžička soľ
1 lyžica slad alebo med
1 lyžička mletá rasca 
70 g voda
ryžová múka Liana na podsypanie
 

Postup

1. Ingrediencie na rozkvas zmiešame v miske vareškou, prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 12 hodín. 
 
2. Po vykysnutí dáme do kuchynského robota pripravený rozkvas a vymiešame ho s ostatnými surovinami do kompaktného cesta. Misu prikryjeme fóliou a necháme 2 hodiny kysnúť. 
 
3. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, plastovou vareškou ho poprekladáme do bochníka. Pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky alebo do misky vystlanej utierkou. Necháme prikryté kysnúť 2 hodiny. 
 
4. Rúru vyhrejeme na 240°C a vložíme plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry položíme plech na záparu. Chlieb preklopíme na papier na pečenie, pokropíme vodou a vložíme na plech do rúry. Na spodný plech nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút. Potom plech na záparu vytiahneme, chlieb postriekame vodou a teplotu znížime na 200°C. Dopečieme 20 minút.  
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.