Bezlepkový božský chlieb

17:00 (h:m)
17:30 (h:m)
Porcie: 10 (ks)
Chlieb, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek, pretože kváskové pečivo je: chutnejšie, dlhšie vydrží, lepšie trávi, je vhodné pre diabetikov a celiatik
Ingrediencie
1. deň rozkvas
2. deň

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup
  1. Ingrediencie na rozkvas zmiešame v miske vareškou, prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 12 hodín.
  2. Po vykysnutí dáme do kuchynského robota pripravený rozkvas a vymiešame ho s ostatnými surovinami do kompaktného cesta. Misu prikryjeme fóliou a necháme 2 hodiny kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, plastovou vareškou ho poprekladáme do bochníka. Pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky alebo do misky vystlanej utierkou. Necháme prikryté kysnúť 2 hodiny.
  4. Rúru vyhrejeme na 240°C a vložíme plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry položíme plech na záparu. Chlieb preklopíme na papier na pečenie, pokropíme vodou a vložíme na plech do rúry. Na spodný plech nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút. Potom plech na záparu vytiahneme, chlieb postriekame vodou a teplotu znížime na 200°C. Dopečieme 20 minút.
Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie
1. deň rozkvas
2. deň

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.