Bezlepkový a bezmliečny mrveničkový koláč (ktorý zvládnu pripraviť aj deti)
Ingrediencie
Cesto:
600 g Cake mix Liana
250 g cukor práškový
250 g rastlinný tuk na pečenie
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 ks vajce
Puding:
1 liter rastlinné mlieko (mandľové / ryžové / sójové)
2 vrecká Zlatý krém Liana
4 PL cukor
Ďalej potrebujeme:
jahody
Postup
1. Vo väčšej miske vypracujeme rukami drobivé cesto (mrveničku) z Cake mix Liana, cukru, Vanilínového cukru, vajíčka a zmäknutého rastlinného tuku. Plech vystelieme papierom na pečenie a rukami povtláčame väčšiu časť cesta. Z mrveničky necháme bokom cca 2 hrste na záverečné posypanie.
2. Z rastlinného mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme puding, ktorý nalejeme na pripravené cesto. Uložíme umyté nakrájané jahody a posypeme zvyšnou mrveničkou.
3. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 45 - 50 minút. Necháme poriadne vychladnúť, aby stuhla plnka a podávame.
Dobrý tip:
Ak nechceme bezmliečnu verziu, tak namiesto rastlinného tuku použijeme maslo a v pudingu namiesto rastlinného mlieka použijeme kravské.