Bezlepkové špenátové uzly
- 100 ml mlieko
 - 1 KL cukor kryštálový
 - 15 g droždie
 - 250 g Bread mix white Liana
 - 60 g mrazený nasekaný špenát
 - 1 PL zemiakové vločky
 - 1 PL olej
 - 120 ml voda
 
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
 - zmes 2-3 strúčikov cesnak + 1 PL olej + 1 PL voda
 
- Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
 - Do kuchynského robota vložíme všetky suroviny spolu s pripraveným kváskom a rozmrazeným špenátom. Vymiešame kompaktné cesto a necháme hodinu kysnúť.
 - Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 8 častí, vytvarujeme uzly a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením postriekame vodou. Pečieme na 180 °C cca 20 minút so záparou. Ešte horúce uzly potrieme zmesou z cesnaku, oleja a vody.
 
- 100 ml mlieko
 - 1 KL cukor kryštálový
 - 15 g droždie
 - 250 g Bread mix white Liana
 - 60 g mrazený nasekaný špenát
 - 1 PL zemiakové vločky
 - 1 PL olej
 - 120 ml voda
 
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
 - zmes 2-3 strúčikov cesnak + 1 PL olej + 1 PL voda
 
Produkty k receptu