Bezlepkové špenátové uzly
- 100 ml mlieko
- 1 KL cukor kryštálový
- 15 g droždie
- 250 g Bread mix white Liana
- 60 g mrazený nasekaný špenát
- 1 PL zemiakové vločky
- 1 PL olej
- 120 ml voda
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- zmes 2-3 strúčikov cesnak + 1 PL olej + 1 PL voda
- Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
- Do kuchynského robota vložíme všetky suroviny spolu s pripraveným kváskom a rozmrazeným špenátom. Vymiešame kompaktné cesto a necháme hodinu kysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 8 častí, vytvarujeme uzly a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením postriekame vodou. Pečieme na 180 °C cca 20 minút so záparou. Ešte horúce uzly potrieme zmesou z cesnaku, oleja a vody.
- 100 ml mlieko
- 1 KL cukor kryštálový
- 15 g droždie
- 250 g Bread mix white Liana
- 60 g mrazený nasekaný špenát
- 1 PL zemiakové vločky
- 1 PL olej
- 120 ml voda
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- zmes 2-3 strúčikov cesnak + 1 PL olej + 1 PL voda
Produkty k receptu