Bezlepkové šišky

  • Šišky vyzerajú, voňajú aj chutia skvelo.
pre recept na Bezlepkové zemiakové šišky kliknite sem.
Bezlepkové šišky
  • 66
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
50 g cukor práškový
1 vajce
250 ml teplej vody/mlieka
15 g droždie
2 PL olej
1 KL rum/rumová aróma
 
Dodatky:
džem
olej na vyprážanie
cukor práškový na posypanie
 

 

 

 

Postup

1.  V mise s Bakery mix si urobíme priehlbinu, do ktorej dáme 100 ml teplej vody/mlieka, polievkovú lyžicu cukru a droždie. Necháme asi 15 minút nakysnúť.

2. Do pripraveného kvásku pridáme zvyšné mlieko, vajce, zvyšný cukor, olej a rumovú arómu alebo rum. Dôkladne vymiesime. Prikryjeme fóliou a necháme 30 minút vykysnúť.

3. Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 10 mm a vykrajujeme kolieska s menším otvorom v strede. Prikryté fóliou necháme ešte 15 minút podkysnúť.

4. Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.

5. Do stredu šišky nanesieme džem podľa chuti. Môžeme posypať práškovým cukrom.

Dobrý tip:  

Cesto na bezlepkové šišky môžete použiť aj pri príprave donutov alebo plnených bezlepkových šišiek.

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

66
Počet hodnotení: 13
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.