Bezlepkové salko buchty bez kysnutia
Cesto
- 300 g Cake mix Liana
- 85 g maslo
- 100 ml smotana na šľahanie
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 PL cukor práškový
- 2 KL Poleva citrónová Liana
- 1 vajce
Plnka
- karamelové salko
Posýpka
- 30 g ryžová múka Liana
- 15 g maslo
- 15 g cukor práškový
- vajce na potretie
- ryžová múka Liana na pomúčenie dosky
- Salko necháme niekoľko hodín stuhnúť v chladničke. Maslo nakrájame na malé kúsky a pridáme ostatné suroviny. Vypracujeme nelepivé cesto. Pracovnú dosku pomúčime, vyvaľkáme obdĺžnik, nakrájame na štvorce a na každý štvorec uložíme stuhnuté salko. Zabalíme do buchty a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Z ryžovej múky, masla a práškového cukru prstami spracujeme drobivú hmotu. Buchty potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posýpkou a upečieme vo vyhriatej rúre pri 175°C 15 - 20 minút.
Cesto
- 300 g Cake mix Liana
- 85 g maslo
- 100 ml smotana na šľahanie
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 PL cukor práškový
- 2 KL Poleva citrónová Liana
- 1 vajce
Plnka
- karamelové salko
Posýpka
- 30 g ryžová múka Liana
- 15 g maslo
- 15 g cukor práškový
- vajce na potretie
- ryžová múka Liana na pomúčenie dosky
Produkty k receptu