Bezlepkové punčové rohlíčky
Ingrediencie
Cesto:
150 g Cake mix Liana
75 g rastlinný tuk
75 g cukor práškový
1 ks vajce
Punčová plnka:
100 g bezlepkové piškóty
30 g orechy
2 PL malinový džem
2 PL rum
¾ vrecka Poleva punčová Liana
3-4 kvapky červené gélové potravinárske farbivo
Punčová poleva:
½ vrecka Poleva punčová Liana
100 g cukor práškový
2 PL studená voda
Ďalej potrebujeme:
Ryžová múka Liana na podsypanie
Postup
1. Suroviny na cesto vymiesime a zabalené vo fólii necháme cez noc v chladničke.
2. Cesto vyvaľkáme na posypanej pracovej doske a vykrajujeme mesiačiky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C približne 7-8 minút. Necháme vychladnúť.
3. Na punčovú plnku pomelieme orechy spolu s piškótami, pridáme ostatné suroviny a vymiešame lepivú hmotu, ktorú nanesieme na vychladnuté mesiačiky. Vytvarujeme malý valček, ktorý prstami pritlačíme na mesiačik a prikryjeme druhým mesiačikom.
4. Punčovú polevu pripravíme podľa návou na obale a polejeme ňou mesiačiky. Necháme stuhnúť.