Bezlepkové plnené oriešky
Cesto
- 310 g Cake mix Liana
- 150 g rastlinný tuk
- 125 g mleté orechy
- 100 g práškový cukor
- 1 ks vajce
Plnka
- 1 ks vajce
- 125 g maslo
- 100 g práškový cukor
- rum alebo esencia
1. Z uvedených surovín ručne spracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme 24 hodín odležať v chladničke.
2. Cesto vtláčame do suchých formičiek a stred orieška zatlačíme tak, aby vznikol priestor na plnku.
3. Dáme piecť na 180°C 15-20 minút. Po upečení vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.
4. Oriešky naplníme plnkou, spojíme a môžeme obaliť v práškovom a vanilínovom cukre, prípadne hrušiu časť namáčať v čokoláde.
Postup plnka:
V miske vymiešame všetky suroviny varechou alebo metličkou na jemný krém.
Cesto
- 310 g Cake mix Liana
- 150 g rastlinný tuk
- 125 g mleté orechy
- 100 g práškový cukor
- 1 ks vajce
Plnka
- 1 ks vajce
- 125 g maslo
- 100 g práškový cukor
- rum alebo esencia
Produkty k receptu