Bezlepkové pizzové slimáky
- 375 g Bakery mix Liana
- 380 ml mlieko
- 15 g čerstvé droždie
- 50 ml olej
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Plnka
- kečup alebo paradajkový pretlak
- šunka
- syr
- oregano
- žĺtok s prelisovaným cesnakom na potretie
- Začneme prípravou kvásku; v 150 ml mlieka rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Necháme 10 minút nakvasiť.
- Do misky nasypeme Bakery mix Liana, soľ, nakysnutý kvások z droždia a zvyšné mlieko. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami. Neskôr pridáme olej a ešte mixérom premiešame. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 20 minút kysnúť.
- Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú podložku a rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme a potrieme kečupom alebo pretlakom. Posypeme oreganom, uložíme šunku, syr a zrolujeme. Nakrájame na kolieska a poukladáme na papier na pečenie. Potrieme žĺtkom, do ktorého prelisujeme cesnak a nakoniec ešte posypeme oreganom. Pečieme pri 180 - 200°C 15 minút.
- 375 g Bakery mix Liana
- 380 ml mlieko
- 15 g čerstvé droždie
- 50 ml olej
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Plnka
- kečup alebo paradajkový pretlak
- šunka
- syr
- oregano
- žĺtok s prelisovaným cesnakom na potretie
Produkty k receptu