Bezlepkové nočné bagety DRAČÍ CHVOST
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- 20 g čerstvé droždie
- 400 g Bread mix white Liana
- 1 lyžička soľ
- 250 ml voda
- na podsypanie ryžová múka Liana
- na potretie cesta olej
- Vo vlažnej vode rozmiešame droždie a cukor. Suroviny dobre zmiešame a necháme postáť 10 - 15 minút, kým nezačne kvások bublať.
- V kuchynskom robote vymiešame cesto z uvedených surovín spolu s vykysnutým kváskom z droždia. Vytvarujeme bochník a potrieme ho zo všetkých strán olejom. Vložíme do mikroténového vrecka alebo do fólie a necháme odpočívať (najlepšie cez noc) 8 - 10 hodín.
- Nasledujúci deň pomúčime pracovnú dosku. Cesto rozdelíme na 3 časti a z každej vymiesime bochník. Vyvaľkáme obdĺžnik (15x20 cm) a zvinieme z jednej strany ku stredu cesta. Z druhej strany spravíme to isté. V strede poriadne pritlačíme, aby sa cesto spojilo a vyformujeme bagetu. Uložíme do formy na bagety vystlanej papierom na pečenie alebo fóliou. Necháme kysnúť prikryté 1 - 1,5 hodiny.
- Na vykysnutých bagetách urobíme nožnicami v 45 stupňovom uhle zástrihy, ktoré preložíme a prstom poriadne pritlačíme, aby sa neodlepili. Pred pečením postriekame vodou.
- Pečieme najprv so záparou, t.j na dno rúry vložíme plech na záparu a rúru vyhrejeme na 215°C. Bagety vložíme do rúry a do spodného plechu vylejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 200°C, spodný plech vytiahneme a bagety opäť postriekame vodou a dopečieme 15 - 20 minút.
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- 20 g čerstvé droždie
- 400 g Bread mix white Liana
- 1 lyžička soľ
- 250 ml voda
- na podsypanie ryžová múka Liana
- na potretie cesta olej
Produkty k receptu