Bezlepkové kváskové tmavé rožky
1. deň rozkvas
- 150 g Bread mix dark Liana
- 200 g voda
- 2 lyžice kvások
2. deň
- 50 g Bread mix dark Liana
- 80 g Bakery mix Liana
- 20 g ľanová múka
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžica olej
- 1 lyžica celé ľanové semienka
- 50 ml vlažné mlieko
- 1 lyžička cukor
- 30 ml voda
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
1. Pripravíme rozkvas zo surovín z prvého dňa. Bread mix dark, vodu a kvások zmiešame v miske vareškou. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 12-15 hodín.
2. Do kuchynského robota dáme rozkvas a suroviny z druhého dňa. Vymiesime cesto 5-7 minút.
3. Cesto presunieme na dosku posypanú ryžovou múkou. Premiesime a vytvoríme nelepivý bochník.
4. Vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na 5 častí (každá časť cca 140 g).
5. Z každej časti vymiesime bochníky a ďalej tvarujeme rožky.
6. Ukladáme ich ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
7. Prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 5-6 hodín pokiaľ nebudú pekne nafúknuté.
8. Dáme prevariť 3 dcl vody. Rúru vyhrejeme na 230°C a vložíme do nej na spodok plech, ktorý bude slúžiť na paru. Rožky postriekame vodou, vložíme do rúry a na spodný plech vylejeme vriacu vodu. Pečieme 15 minút.
9. Potom spodný plech vyberieme, opäť postriekame rožky vodou. Teplotu stiahneme na 200°C a dopečieme cca 20 minút. 10 minút pred koncom pečenia ešte raz postriekame vodou. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
1. deň rozkvas
- 150 g Bread mix dark Liana
- 200 g voda
- 2 lyžice kvások
2. deň
- 50 g Bread mix dark Liana
- 80 g Bakery mix Liana
- 20 g ľanová múka
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžica olej
- 1 lyžica celé ľanové semienka
- 50 ml vlažné mlieko
- 1 lyžička cukor
- 30 ml voda
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu