Bezlepkové kváskové rožky
Ingrediencie
Rozkvas:
150 g Rolls mix Liana
1 PL ryžový kvások
200 ml voda
Cesto:
rozkvas
150 g Rolls mix Liana
1 KL soľ
100 ml teplá voda
3-5 PL olej
Ďalej potrebujeme:
zmes olivového oleja a vody 1:1
Postup
1. Z vody, Rolls mixu a kvásku pripravíme rozkvas, ktorý prikrytý necháme kysnúť do druhého dňa aspoň 12 hodín.
2. Na druhý deň k rozkvasu pridáme Rolls mix, soľ a vodu. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, počas miešania pridáme olej. Prikryjeme a necháme kysnúť 2-3 hodiny.
3. Naolejovanými rukami zľahka spracujeme na naolejovanej podložke. Rozdelíme na menšie časti, ktoré vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a stočíme od širšej časti k užšej. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryté potravinovou fóliou necháme kysnúť 2-4 hodiny.
4. Potrieme zmesou vody a oleja. Pečieme pri 230-250°C 20-22 minút.
5. Rožky po vybratí z rúry postriekame vodou a necháme vychladnúť.
Dobrý tip 1 :
Postup ako pripraviť Bezlepkový ryžový kvások nájdete tu: https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkovy-kvasok-z-ryzovej-muky
Dobrý tip 2:
Viac o bezlepkovom kváskovaní sa dočítate na našom blogu v článkoch "Ako založiť bezlepkový kvások" a "10 mýtov a skutočností o kvásku"