Bezlepkové košíčky s gaštanovým krémom
Cesto
- 210 g Cake mix Liana
- 50 g práškový cukor
- 110 g maslo
- 1 lyžička citrónová kôra
- 2 žĺtky
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 200 g gaštanové pyré
- 2 banány
- ríbezľový džem
Dodatky
- mandarínky alebo iné ovocie na ozdobu
1. Suroviny na cesto zmiešame rukou v miske a vypracujeme pevné cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme cca 2 hodiny v chladničke.
2. Pripravíme formičky na košíčky a každú naplníme tenkou vrstvou cesta. Cesto sa nafúkne, preto stačí len tenká vrstva!
3. Naplnené formičky pečieme pri 190°C cca 12 minút. Keď začnú ružovieť, sú hotové. Necháme mierne vychladnúť a vyklopíme. Vyklopené košíčky necháme poriadne vychladnúť až potom s nimi pracujeme.
4. V mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie podľa návodu na obale. Do vyšľahanej šľahačky zašľaháme nastrúhané gaštanové pyré (mrazené pyré necháme mierne povoliť, nie úplne rozmraziť).
5. Plnku necháme na pár minút v chladničke. Na každý košíček dáme štvrť lyžičky džemu, koliesko banánu a pritlačíme. Na banán nastriekame pripravenú šľahačkovú plnku a ozdobíme mandarínkou alebo iným ľubovoľným ovocím.
Dobrý tip:
Formičky netreba vymastiť, pretože cesto je dostatočne mastné.
Cesto
- 210 g Cake mix Liana
- 50 g práškový cukor
- 110 g maslo
- 1 lyžička citrónová kôra
- 2 žĺtky
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 200 g gaštanové pyré
- 2 banány
- ríbezľový džem
Dodatky
- mandarínky alebo iné ovocie na ozdobu
Produkty k receptu