Bezlepkové košíčky
Ingrediencie
Cesto:
180 g Cake mix Liana
110 g rastlinný tuk
1 ks vajce
50 g cukor práškový
50 g mleté vlašské orechy
Plnka:
300 ml rastlinné mlieko
100 g Čokoláda Liana 70%
1,5 vrecka Zlatý krém Liana
3 PL cukor kryštálový
90 g cukor práškový
110 g rastlinný tuk na krémy
Ďalej potrebujeme:
Tuk na vymastenie formičiek
Kokos strúhaný jemný Liana
Postup
1. Zo surovín na cesto vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalené vo fólii necháme 2 hodiny odpočívať v chladničke.
2. Formičky na košíčky jemne vymažeme tukom a naplníme cestom. Vtláčame tenkú vrstvu cesta na dno a okraje formičky. Pečieme na 180°C cca 10-12 minút.
3. V 100 ml mlieka rozmiešame Zlatý krém. Zvyšok mlieka spolu s cukrom a čokoládou dáme variť. Keď sa čokoláda rozpustí, pridáme Zlatý krém a uvaríme hustý čokoládový puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.
4. Rastlinný tuk a cukor vyšľaháme do penista a postupne pridávame vychladnutý čokoládový puding. Šľaháme do jemného krému. Pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou nanesieme krém na pripravené košíčky. Môžeme dozdobiť strúhaným kokosom.