Bezlepkové jahodové rezy so šľahačkou
Cesto
- 4 ks vajcia
 - 180 g Cake mix Liana
 - 200 g práškový cukor
 - 50 ml olej
 - 2 lyžice voda
 
Jahodová plnka
- 800 g jahody
 - 6 lyžíc kryštálový cukor
 - 2 ks Zlatý krém Liana
 - 1 ks Želatína číra Liana
 - 50 ml voda
 
Šľahačka
- 2 ks (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 - 300 ml mlieko
 - 4 lyžice práškový cukor
 - 1 ks Želatína číra Liana
 - 100 ml voda
 
Dodatky
- jahody na ozdobu
 - plech 23x33 cm
 

1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, vodu a šľaháme ešte cca 10 minút. Do žĺtkovej peny pridáme ručne Cake mix a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pri 180°C 20-25 minút.
3. Upečený plát preložíme do hlbšieho plechu vrchnou stranou dole a stiahneme papier.
4. Jahody rozmixujeme, nasypeme do odmerky a dolejeme vodou do 1 l. Zvyšok 0,8 l dáme variť s kryštálovým cukrom. Vo zvyšnom rozmiešame Zlaté krémy a prilejeme k vriacim jahodám. Odoberieme asi 100 ml horúcej jahodovej hmoty a rozmiešame v nej Želatínu číru a primiešame k zvyšným ešte horúcim jahodám. Vylejeme na cesto a necháme vychladnúť.
5. V 100 ml horúcej vody rozmiešame želatínu a necháme vychladnúť. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a s cukrom a hneď vmixujeme vychladnutú želatínu. Natrieme na koláč. Necháme stuhnúť.
Dobrý tip:
Koláč môžeme podávať aj bez šľahačky len s jahodovou plnkou.
Cesto
- 4 ks vajcia
 - 180 g Cake mix Liana
 - 200 g práškový cukor
 - 50 ml olej
 - 2 lyžice voda
 
Jahodová plnka
- 800 g jahody
 - 6 lyžíc kryštálový cukor
 - 2 ks Zlatý krém Liana
 - 1 ks Želatína číra Liana
 - 50 ml voda
 
Šľahačka
- 2 ks (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 - 300 ml mlieko
 - 4 lyžice práškový cukor
 - 1 ks Želatína číra Liana
 - 100 ml voda
 
Dodatky
- jahody na ozdobu
 - plech 23x33 cm
 

Produkty k receptu