Bezlepkové hrnčekové muffiny

  • Jednoduché bezlepkové hrnčekové muffiny, ktoré pripravíte behom pár minút. Netreba na to žiadnu cukrársku zdatnosť, len fantáziu ako vylepšiť cesto, napr. kúskami čokolády, hrozienkami, orechami a potom stačí už len naplniť košíčky. Muffiny sú jemné, vláčne a hodia sa ako na oslavy, tak aj na bežné víkendové vypekanie
pre recept na Hrnčekové muffiny s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkové hrnčekové muffiny
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:20
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

1 hrnček Cake mix Liana
½ hrnčeka mlieko
½ hrnčeka kryštálový cukor
¼ hrnčeka olej
1 vajce
½ KL soľ
 
Dodatky:
hrozienka
drvené orechy
kúsky čokolády
drobné kúsky ovocia
lentilky
 

 

Postup

1. Vajce, cukor, soľ, olej a mlieko premiešame. Metličkou primiešame Cake mix Liana.
 
2. Do cesta pridáme podľa chuti kúsky čokolády, hrozienka, drvené orechy, lentilky. Papierové košíčky naplníme cestom do polovice ich výšky.
 
3. Pečieme pri 160 -170°C asi 15 minút. 
 
Dobrý tip:
Z muffiniek rýchlo a jednoducho pripravíme aj skvelé cupcakes tým, že ich ozdobíme ľahkým šľahačkovým krémom pripraveným zo stužovačov šľahačky Liana.
 
Dobrý tip 2:
Cesto môžeme vylepšiť tak, že časť mlieka nahradíme jogurtom alebo acidofilným mliekom .
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.