Bezlepkové hot dogy

  • Víkendové raňajky, desiata do školy, aj pohostenie pre hostí. Bezlepkové hot dogy si získajú úplne každého.
Bezlepkové hot dogy
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

10 g droždie
250 ml teplé mlieko
1 a ½ PL cukor kryštálový
250 g Rolls mix Liana
 ½ KL soľ
2-3 PL roztopená bravčová masť
6 ks párok
 
Ďalej potrebujeme:
Ryžová múka Liana
rozšľahané vajíčko s trochou mlieka
sezamové semienka

Postup

1. Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
 
2. V mise spojíme Rolls mix, soľ, pripravený kvások a zvyšné mlieko. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, počas miešania pridáme roztopenú bravčovú masť. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
 
3. Cesto zľahka spracujeme na ryžovou múkou vysypanej pracovnej doske. Rozdelíme na menšie časti, ktoré ušúľame a obtočíme okolo párkov. Predpripravené hot dogy uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 30 minút podkysnúť.
 
4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a posypeme sezamovými semienkami. Pečieme pri 230°C 15 minút.
 
5. Horúce postriekame vodou a necháme vychladnúť.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.