Bezlepkové hot dogy
Ingrediencie
10 g droždie
250 ml teplé mlieko
1 a ½ PL cukor kryštálový
250 g Rolls mix Liana
½ KL soľ
2-3 PL roztopená bravčová masť
6 ks párok
Ďalej potrebujeme:
Ryžová múka Liana
rozšľahané vajíčko s trochou mlieka
sezamové semienka
Postup
1. Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
2. V mise spojíme Rolls mix, soľ, pripravený kvások a zvyšné mlieko. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, počas miešania pridáme roztopenú bravčovú masť. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
3. Cesto zľahka spracujeme na ryžovou múkou vysypanej pracovnej doske. Rozdelíme na menšie časti, ktoré ušúľame a obtočíme okolo párkov. Predpripravené hot dogy uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 30 minút podkysnúť.
4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a posypeme sezamovými semienkami. Pečieme pri 230°C 15 minút.
5. Horúce postriekame vodou a necháme vychladnúť.