- Domov
 - Chutné recepty
 - Bezlepkové donuty
 
Bezlepkové donuty
Ako najjednoduchšie potešiť všetky deti naraz? Pripravte im obľúbené Bezlepkové donuty.
                
                            Ingrediencie
                            
                                
                        
                            
                        
                            
                            Vytlačiť recept
                        
                        
                            
                            Zdieľať na facebooku
                        
                    - 300 g Bakery mix Liana
 - 50 g cukor práškový
 - 15 g droždie
 - 250 ml teplá voda/mlieko
 - 1 ks vajce
 - 2 PL olej
 - 1 KL rum/rumová aróma
 
Čokoládové polevy
- Biela čokoláda Liana
 - Čokoláda Liana 70%
 - stužený tuk
 
Ďalej potrebujeme
- olej na vyprážanie
 - cukrárske posypy
 
- V mise s Bakery mix si urobíme priehlbinu, do ktorej dáme 100 ml teplej vody/mlieka, polievkovú lyžicu cukru a droždie. Necháme asi 15 minút nakysnúť.
 - Do pripraveného kvásku pridáme zvyšné mlieko, vajce, zvyšný cukor, olej a rumovú arómu alebo rum. Dôkladne vymiesime. Prikryjeme fóliou a necháme 30 minút vykysnúť.
 - Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 100 mm a vykrajujeme kolieska s otvorom v strede. Prikryté fóliou necháme ešte 15 minút podkysnúť.
 - Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
 - Čokolády so stuženým tukom roztopíme nad parou alebo v mikrovlnnej rúre v dvoch 30 sekundových intervaloch, medzi ktorými čokolády premiešame.
 - Donuty namáčame z jednej strany v čokoláde a zdobíme cukrárskymi posypmi podľa vlastnej fantázie.
 
Dobrý tip:
Cesto na bezlepkové donuty môžete použiť aj pri príprave klasických alebo plnených bezlepkových šišiek.
                                Pridať hodnotenie
                                    
                            
                        
                    Ingrediencie
                    
                    
                
                    
                    Vytlačiť recept
                
                
                    
                    Zdieľať na facebooku
                
            - 300 g Bakery mix Liana
 - 50 g cukor práškový
 - 15 g droždie
 - 250 ml teplá voda/mlieko
 - 1 ks vajce
 - 2 PL olej
 - 1 KL rum/rumová aróma
 
Čokoládové polevy
- Biela čokoláda Liana
 - Čokoláda Liana 70%
 - stužený tuk
 
Ďalej potrebujeme
- olej na vyprážanie
 - cukrárske posypy
 
Produkty k receptu