Bezlepkové buchty varené vo vode s ovocím
- 270 g Bakery mix Liana
- 30 g tapiokova múka
- 40 g cukor práškový
- ½ KL rum
- štipka soli
- 2 žĺtky
- 100 ml mandľová smotana
- 30 g rozpustené rastlinné maslo
- 120 ml lieskovcové mlieko alebo mandľové mlieko
- 1 KL cukor
- 20 g droždie
- 1 KL Bakery mix Liana
- ryžová múka Liana na podsypanie
Plnka
- jahody, slivky, marhule
- Vanilínový cukor Liana
- Ohrejeme mlieko a pridáme cukor, droždie. Poprášime lyžičkou Bakery mix, zakryjeme utierkou a necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
- Medzitým pripravíme v miske zvyšné suroviny, vylejeme nakysnutý kvások z droždia, vypracujeme cesto, misku zakryjeme a necháme 60 minút nakysnúť.
- Pracovnú dosku jemne podsypeme ryžovou múkou a cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm. Pomocou vykrajovačky alebo menšieho pohára vykrojíme kolieska a jemne ich rukou prepracujeme. Položíme ovocie, posypeme vanilínový cukor a vytvarujeme buchtičky. Necháme 15 minút buchty podkysnúť.
- Do hrnca s vodou pridáme soľ a privedieme k varu. Buchty nahádžame priamo do vriacej osolenej vody a varíme 5 minút. Pomocou lyžičky pretočíme a varíme ďalších 5 minút. Lyžicou vyberieme z vody, popicháme špajdlou, aby vyšla para von. Polejeme rozpusteným maslom a posypeme podľa chuti.
- 270 g Bakery mix Liana
- 30 g tapiokova múka
- 40 g cukor práškový
- ½ KL rum
- štipka soli
- 2 žĺtky
- 100 ml mandľová smotana
- 30 g rozpustené rastlinné maslo
- 120 ml lieskovcové mlieko alebo mandľové mlieko
- 1 KL cukor
- 20 g droždie
- 1 KL Bakery mix Liana
- ryžová múka Liana na podsypanie
Plnka
- jahody, slivky, marhule
- Vanilínový cukor Liana
Produkty k receptu