Bezlepkové buchty varené vo vode s ovocím
Ingrediencie
270 g Bakery mix Liana
30 g tapiokova múka
40 g cukor práškový
½ KL rum
štipka soli
2 žĺtky
100 ml mandľová smotana
30 g rozpustené rastlinné maslo
120 ml lieskovcové mlieko alebo mandľové mlieko
1 KL cukor
20 g droždie
1 KL Bakery mix Liana
ryžová múka Liana na podsypanie
Plnka:
jahody, slivky, marhule
Vanilínový cukor Liana
Postup
1. Ohrejeme mlieko a pridáme cukor, droždie. Poprášime lyžičkou Bakery mix, zakryjeme utierkou a necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
2. Medzitým pripravíme v miske zvyšné suroviny, vylejeme nakysnutý kvások z droždia, vypracujeme cesto, misku zakryjeme a necháme 60 minút nakysnúť.
3. Pracovnú dosku jemne podsypeme ryžovou múkou a cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm. Pomocou vykrajovačky alebo menšieho pohára vykrojíme kolieska a jemne ich rukou prepracujeme. Položíme ovocie, posypeme vanilínový cukor a vytvarujeme buchtičky. Necháme 15 minút buchty podkysnúť.
4. Do hrnca s vodou pridáme soľ a privedieme k varu. Buchty nahádžame priamo do vriacej osolenej vody a varíme 5 minút. Pomocou lyžičky pretočíme a varíme ďalších 5 minút. Lyžicou vyberieme z vody, popicháme špajdlou, aby vyšla para von. Polejeme rozpusteným maslom a posypeme podľa chuti.