Bezlepkové buchty varené vo vode s ovocím

  • Obľúbené buchty najmä u tých najmenších v inej podobe - varené vo vode.
Bezlepkové buchty varené vo vode s ovocím
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    25
    (ks)

Ingrediencie

270 g Bakery mix Liana
30 g tapiokova múka
40 g cukor práškový
½ KL rum
štipka soli
2 žĺtky
100 ml mandľová smotana
30 g rozpustené rastlinné maslo
120 ml lieskovcové mlieko alebo mandľové mlieko
1 KL cukor
20 g droždie
1 KL Bakery mix Liana
ryžová múka Liana na podsypanie 
 
Plnka:
jahody, slivky, marhule
Vanilínový cukor Liana

Postup

1. Ohrejeme mlieko a pridáme cukor, droždie. Poprášime lyžičkou Bakery mix, zakryjeme utierkou a necháme 10 - 15 minút vzísť kvások. 
 
2. Medzitým pripravíme v miske zvyšné suroviny, vylejeme nakysnutý kvások z droždia, vypracujeme cesto, misku zakryjeme a necháme 60 minút nakysnúť. 
 
3. Pracovnú dosku jemne podsypeme ryžovou múkou a cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm. Pomocou vykrajovačky alebo menšieho pohára vykrojíme kolieska a jemne ich rukou prepracujeme. Položíme ovocie, posypeme vanilínový cukor a vytvarujeme buchtičky. Necháme 15 minút buchty podkysnúť. 
 
4. Do hrnca s vodou pridáme soľ a privedieme k varu. Buchty nahádžame priamo do vriacej osolenej vody a varíme 5 minút. Pomocou lyžičky pretočíme a varíme ďalších 5 minút. Lyžicou vyberieme z vody, popicháme špajdlou, aby vyšla para von. Polejeme rozpusteným maslom a posypeme podľa chuti. 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.