Bezlepkové a bezmliečne gápeľské koláče
- 175 ml mandľové mlieko
- 70 g trstinový cukor
- ½ kocky droždie
- 400 g Bakery mix Liana
- 50 g rastlinné maslo
- 2 ks vajíčka
- štipka soli
Plnka
- cca 400 g slivkový lekvár
Dodatky
- 2 lyžice rastlinné maslo na potretie
- 2 ks Škoricový cukor Liana na posypanie
- na podsypanie ryžová múka Liana alebo Bakery mix Liana
- 100 ml mandľového mlieka zahrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždie. Necháme vzísť kvások.
- Maslo dáme na pár sekúnd do mikrovlnnej rúry roztopiť. Pridáme ho do kuchynského robota spolu s vykysnutým kváskom z droždia a ostatnými surovinami. Necháme vymiesiť nelepivé pevné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme 60 minút nakysnúť.
- Pracovnú dosku pomúčime, položíme cesto a vymiesime bochník. Rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku 0,5 cm. Po celej ploche cesta natrieme slivkový lekvár. Vrchnú časť cesta preložíme do stredu a potom celé cesto preložíme ešte raz. Potrieme roztopeným maslom a posypeme škoricovým cukrom. Nakrájame na 4 cm široké pásiky a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme 30 minút kysnúť.
- Rúru vyhrejeme na 200°C a pečieme 10 - 12 minút.
Dobrý tip:
Škoricovým cukrom nešetríme. Pri tomto recepte je dobré, ak pri prvom zahryznutí pocítime prenikavú škoricovú vôňu.
- 175 ml mandľové mlieko
- 70 g trstinový cukor
- ½ kocky droždie
- 400 g Bakery mix Liana
- 50 g rastlinné maslo
- 2 ks vajíčka
- štipka soli
Plnka
- cca 400 g slivkový lekvár
Dodatky
- 2 lyžice rastlinné maslo na potretie
- 2 ks Škoricový cukor Liana na posypanie
- na podsypanie ryžová múka Liana alebo Bakery mix Liana
Produkty k receptu