Bezlepková zamatová torta

  • Zamatová torta ako zhmotnenie dokonalej jemnosti a perfektnej chuti.
Pre recept na Bezlepkovú zamatovú roládu s banánom kliknite sem.
Bezlepková zamatová torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
2,5 PL Kakao tmavé Liana
1 PL Cake mix Liana
6 ks vajce
5 PL cukor kryštálový
¼ KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Plnka:
200 ml mlieko
3 PL Universal mix Liana
1 ks žĺtok
250 g maslo
4 PL cukor práškový
1 PL Kakao tmavé Liana
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
 

Postup

1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame kryštálový cukor a šľaháme do tuha. Postupne zašľaháme žĺtky. Nakoniec ručne vmiešame Cake mix Liana, kakao tmavé a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180°C 35 minút. Špajľou vyskúšame, či je korpus upečený.
 
2. Z mlieka, múky a žĺtka uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť za občasného miešania. Vyšľaháme zmäknuté maslo a postupne doň zašľaháme vychladnutú kašu. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao tmavé a práškový cukor a do druhej vanilínový cukor.
 
3. Z vychladnutého korpusu zrežeme cca 1 cm, ktorý si odložíme. Na zvyšný korpus natrieme bielu plnku, na ňu kakaovú a navrch rozmrvíme zvyšok korpusu, ktorý sme si odložili. Necháme stuhnúť.
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.