- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková zamatová torta
Bezlepková zamatová torta
Trvanie: 00:60 (h:m)
Porcie: 10 (ks)
Zamatová torta ako zhmotnenie dokonalej jemnosti a perfektnej chuti.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 2,5 PL Kakao tmavé Liana
- 1 PL Cake mix Liana
- 6 ks vajce
- 5 PL cukor kryštálový
- ¼ KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
Plnka
- 200 ml mlieko
- 3 PL Universal mix Liana
- 1 ks žĺtok
- 250 g maslo
- 4 PL cukor práškový
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame kryštálový cukor a šľaháme do tuha. Postupne zašľaháme žĺtky. Nakoniec ručne vmiešame Cake mix Liana, kakao tmavé a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180°C 35 minút. Špajľou vyskúšame, či je korpus upečený.
- Z mlieka, múky a žĺtka uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť za občasného miešania. Vyšľaháme zmäknuté maslo a postupne doň zašľaháme vychladnutú kašu. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao tmavé a práškový cukor a do druhej vanilínový cukor.
- Z vychladnutého korpusu zrežeme cca 1 cm, ktorý si odložíme. Na zvyšný korpus natrieme bielu plnku, na ňu kakaovú a navrch rozmrvíme zvyšok korpusu, ktorý sme si odložili. Necháme stuhnúť.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 2,5 PL Kakao tmavé Liana
- 1 PL Cake mix Liana
- 6 ks vajce
- 5 PL cukor kryštálový
- ¼ KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
Plnka
- 200 ml mlieko
- 3 PL Universal mix Liana
- 1 ks žĺtok
- 250 g maslo
- 4 PL cukor práškový
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
Produkty k receptu