Bezlepková zamatová roláda
Krém
- 500 ml mlieko
- 4 PL cukor kryštálový
- 3 PL Universal mix Liana
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 200 g zmäknuté maslo
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 1-2 PL Kakao tmavé Liana
Piškóta
- 6 ks vajce
- 5 PL cukor kryštálový
- 1 PL Cake mix Liana
- 3 PL Kakao tmavé Liana
- ½ KL Sóda bikarbóna Liana
- 400 ml mlieka dáme variť, vo zvyšnom mlieku rozmiešame cukor, universal mix a zlatý krém. Pridáme do horúceho mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Uvarený puding prelejeme do misy, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- Bielky na piškótu vyšľaháme do tuha. Postupne počas miešania pridávame cukor a žĺtky. Ručne vmiešame preosiatú Cake mix s kakaom a sódou bikarbónou.
- Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C 8 minút.
- Ešte za horúca stočíme.
- Krém pripravíme vyšľahaním zmäknutého masla s prešľahaným vychladnutým pudingom. Rozdelíme na polovicu, časť ochutíme vanilínovým cukrom, druhú kakaom.
- Piškótu rozvinieme natrieme vrstvu vanilkového a vrstvu kakaového krému. Krém nenanášame až po okraj.
- Stočíme a necháme v chladničke stuhnúť.
Dobrý tip:
Papier na pečenie vymeníme za teflónovú fóliu na pečenie, keďže piškóta na zamatovú roládu je extrémne jemná.
Krém
- 500 ml mlieko
- 4 PL cukor kryštálový
- 3 PL Universal mix Liana
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 200 g zmäknuté maslo
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 1-2 PL Kakao tmavé Liana
Piškóta
- 6 ks vajce
- 5 PL cukor kryštálový
- 1 PL Cake mix Liana
- 3 PL Kakao tmavé Liana
- ½ KL Sóda bikarbóna Liana
Produkty k receptu