Bezlepková karamelová bábovka
Cesto
- 3 vajcia odvážime – 172 g
- Cake mix Liana – 172 g (presne toľko, koľko vážia vajíčka)
- 70 g kryštálový cukor na karamel
- 100 ml zovretá voda
- 80 g práškový cukor
- 100 ml olej
1. Urobíme karamel - kryštálový cukor zalejeme horúcou vodou a necháme vychladnúť.
2. Žĺtky oddelíme od bielkov. Dáme do mixéra s práškovým cukrom a mixujeme do peny. Pomaly pridáme karamelovú vodu a olej za stáleho mixovania. Dokopy mixujeme cca 20 minút.
3. Do vyšľahanej peny pridáme ručne Cake mix a tuhý sneh z bielkov. Nalejeme do bábovkovej formy potretej maslom a vysypanej mletými orechami.
4. Pečieme na 150°C 35-40 minút najlepšie s ventilátorom (kto má možnosť dolný ohrev). Upečenú bábovku preklopíme na tanier a posypeme vanilínovým a práškovým cukrom.
5. Vychladnutú bábkovku narežeme. Ak si chcete nechať na neskôr môžete ju uložiť v mrazáku kde vám vydrží aj 2 mesiace.
Cesto
- 3 vajcia odvážime – 172 g
- Cake mix Liana – 172 g (presne toľko, koľko vážia vajíčka)
- 70 g kryštálový cukor na karamel
- 100 ml zovretá voda
- 80 g práškový cukor
- 100 ml olej
Produkty k receptu