Rýchly bezlepkový jablkový koláč s mrveničkou
Cesto
- 2 ks vajce
 - 1 hrnček kryštálový cukor
 - 2 PL olej
 - 250 g kyslá smotana
 - 2 hrnčeky Cake mix Liana
 
Jablková plnka
- 6 ks stredne veľké jablká
 - 20 g Škoricový cukor Liana 
 
Mrvenička
- 70 g maslo / olej
 - 100 g kryštálový cukor
 - 100 g Cake mix Liana
 
Ďalej potrebujeme
→ 1 hrnček = 200 ml
→ forma s rozmerom 35 x 25 cm
- Cesto: Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme mixérom do tuhej peny. Postupne pridávame olej a kyslú smotanu. Jemne vmiešame Cake mix Liana.
 - Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou naolejovanej stierky.
 - Jablková plnka: Ošúpané jablká nakrájame na kocky, podusíme a posypeme škoricovým cukrom. Podľa potreby môžeme dosladiť cukrom.
 - Plnku rovnomerne nanesieme na cesto.
 - Mrveničku pripravíme zmiešaním Cake mix Liana, kryštálového cukru a masla, posypeme ňou koláč.
 - Pečieme pri 180°C 30 minút. Po dopečení necháme vychladnúť.
 
Jablkové kocky pražené 900g
Cesto
- 2 ks vajce
 - 1 hrnček kryštálový cukor
 - 2 PL olej
 - 250 g kyslá smotana
 - 2 hrnčeky Cake mix Liana
 
Jablková plnka
- 6 ks stredne veľké jablká
 - 20 g Škoricový cukor Liana 
 
Mrvenička
- 70 g maslo / olej
 - 100 g kryštálový cukor
 - 100 g Cake mix Liana
 
Ďalej potrebujeme
→ 1 hrnček = 200 ml
→ forma s rozmerom 35 x 25 cm
Produkty k receptu