Bezlepkový jablkový koláč s posýpkou
- 270 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 3 PL cukor
- 2 PL olej
- ½ kocky droždie
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- ½ vrecka Zlatý krém Liana
- štipka soli
- 4 veľké jablká
- 2 hrste mleté orechy
Na posýpku
- 3 PL ryžová múka Liana
- 2 PL cukor práškový
- plátok masla
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na vymastenie plechu
- Do 100 ml vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru a droždie, rozmiešame a necháme 10 minút vzísť kvások.
- V kuchynskom robote spojíme Bakery mix Liana, štipku soli, pripravený kvások, zvyšok cukru a mlieka. Premiesime, pridáme olej a vypracujeme kompaktné cesto. Prikryté necháme kysnúť 45 minút.
- Očistené jablká nastrúhame na hrubo, pridáme škoricový cukor Liana a zlatý krém Liana. Premiešame a necháme odstáť.
- Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme cesto do tvaru plechu.Preložíme na vymastený plech, posypeme mletými orechmi a rozložíme jablká, ktoré sme vyžmýkali zo šťavy. Posypeme posýpkou, ktorú sme pripravili tak, že sme rukami spojili ryžovú múku, cukor a maslo do drobivej zmesi. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 25-30 minút.
- 270 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 3 PL cukor
- 2 PL olej
- ½ kocky droždie
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- ½ vrecka Zlatý krém Liana
- štipka soli
- 4 veľké jablká
- 2 hrste mleté orechy
Na posýpku
- 3 PL ryžová múka Liana
- 2 PL cukor práškový
- plátok masla
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- olej na vymastenie plechu
Produkty k receptu