- Domov
 - Chutné recepty
 - Rýchly tmavý chlieb bez lepku - pečený vo forme
 
Rýchly tmavý chlieb bez lepku - pečený vo forme
Jednoduchý a rýchly na prípravu, no chuťou a jemnosťou tromfne hociktorý bezlepkový chlieb.
                
                            Ingrediencie
                            
                                
                        
                            
                        
                            
                            Vytlačiť recept
                        
                        
                            
                            Zdieľať na facebooku
                        
                    - 2 KL cukor kryštálový
 - 20 g droždie
 - 550 ml vlažná voda
 - 500 g Bread mix Dark Liana
 - 1 a ½ KL soľ
 - 1 KL mletá rasca
 - 2 PL olej
 
Ďalej potrebujeme
- zmes vody a oleja 11
 - rasca celá
 - voda
 
- Z asi 100 ml vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút nakysnúť.
 - Do misky s Bread mix dark pridáme soľ, mletú rascu, pripravený kvások a zvyšnú vodu. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami, pridáme olej a opäť dôkladne premiešame.
 - Vložíme do vymastenej formy, uhladíme povrch, potrieme olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 30-40 minút kysnúť na teplom mieste, kým cesto zdvojnásobi svoj objem.
 - Potrieme zmesou vody a oleja, narežeme povrch a posypeme celou rascou.
 - Pečieme pri teplote 250°C 20 minút, následne teplotu znížime na 200°C a pečieme ďalších 20-30 minút.
 - Čerstvo upečený, ešte horúci, chlieb postriekame vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke vychladnúť.
 
                                Pridať hodnotenie
                                    
                            
                        
                    Ingrediencie
                    
                    
                
                    
                    Vytlačiť recept
                
                
                    
                    Zdieľať na facebooku
                
            - 2 KL cukor kryštálový
 - 20 g droždie
 - 550 ml vlažná voda
 - 500 g Bread mix Dark Liana
 - 1 a ½ KL soľ
 - 1 KL mletá rasca
 - 2 PL olej
 
Ďalej potrebujeme
- zmes vody a oleja 11
 - rasca celá
 - voda
 
Produkty k receptu