Šťavnatý pomarančový koláč s vitamínmi
Ingrediencie
Svetlá piškóta:
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
8 vajec
8 PL cukor kryštálový
8 PL teplá voda
8 PL múka polohrubá
1 vrecko Zlatý krém Liana
2 PL olej
½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
Pomarančová piškóta:
1 vrecko LianaVIT pomaranč
8 PL cukor kryštálový
8 PL teplá voda
8 PL múka polohrubá
1 vrecko Zlatý krém Liana
2 PL olej
½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
Pomarančová piškóta:
1 vrecko LianaVIT pomaranč
6 vajec
6 PL teplá voda
1 PL cukor kryštálový
6 PL múka polohrubá
1 vrecko Zlatý krém Liana
½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
2 PL olej
Sirup:
400 ml voda
1 vrecko LianaVIT pomaranč
75 g cukor
100 ml rum alebo pár kvapiek punčová aróma
Poleva:
½ vrecka LianaVIT pomaranč
5 PL vlažná voda
100 g cukor práškový
1 KL olej
Ďalej potrebujeme:
marhuľový alebo pomarančový džem
6 PL teplá voda
1 PL cukor kryštálový
6 PL múka polohrubá
1 vrecko Zlatý krém Liana
½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
2 PL olej
Sirup:
400 ml voda
1 vrecko LianaVIT pomaranč
75 g cukor
100 ml rum alebo pár kvapiek punčová aróma
Poleva:
½ vrecka LianaVIT pomaranč
5 PL vlažná voda
100 g cukor práškový
1 KL olej
Ďalej potrebujeme:
marhuľový alebo pomarančový džem
Postup
1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a Vanilínovým cukrom do peny. Pridáme teplú vodu, olej a nakoniec múku zmiešanú so Zlatým krémom a Kypriacim práškom. Pečieme pri 175°C 20 - 25 minút. Podobne pripravíme pomarančovú piškótu tak, že žĺtky vyšľaháme s pomarančovým LianaVIT - om a 1 PL kryštálového cukru. Ostatné ako pri svetlej piškóte. Pečieme pri 175°C 20 - 25 minút.
2. Na sirup prevaríme vodu s cukrom a necháme vychladnúť. Do vlažnej vody pridáme LianaVIT pomaranč a rum alebo rumovú arómu.
3. Svetlú piškótu prekrojíme na polovicu. Spodný svetlý plát natrieme džemom, priložíme pomarančový plát a polejeme sirupom. Znova natrieme džemom a priložíme druhý svetlý plát.
4. Na polevu LianaVIT pomaranč rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme práškový cukor a olej. Podľa potreby pridáme ešte 1 - 2 PL vody. Polevu vylejeme na povrch koláča a rozotrieme horúcim nožom. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu receptu pripravíme zámenou polohrubej múky v svetlej piškóte za 8 PL Cake mix Liana a vynecháme Kypriaci prášok do pečiva Liana a v pomarančovej piškóte za 6 PL Cake mix Liana tiež bez Kypriaceho prášku do pečiva Liana.
Dobrý tip 2:
Zákusok môžeme pripraviť aj v iných chutných verziách, ak zameníme LianaVIT za malinový, citrónový alebo colový.