Perníková roláda s gaštanovým pyré

  • Už názov nabáda, že to bude exkluzívna pochúťka. Perníková roláda plnená gaštanovým pyré, preliata čokoládou a posypaná mletými orieškami.
pre recept na Bezlepkovú perníkovú roládu s gaštanovým pyré kliknite sem.
Perníková roláda s gaštanovým pyré
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:40
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
80 g med
70 g múka polohrubá
50 g cukor 
4 vajcia
štipka soli
1 PL Kakao tmavé Liana
2 KL Kypriaci prášok do perníka Liana
 
Krém:
250 g tvaroh jemný alebo mascarpone
450 g gaštanové pyré
1 PL rum
1 PL cukor práškový
 
Ozdoba:
čokoládová poleva
mleté orechy 
 
pomarančový džem (podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/pomarancovy-dzem)

Postup

1. Bielky a štipku soli vyšľaháme na sneh. Žĺtky vyšľaháme s medom na penu. Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom do perníka. Do sypkej zmesi postupne zašľaháme žĺtkovo - medovú zmes a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. 
 
2. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175°C 10 minút podľa typu rúry. 
 
3. Upečené cesto presunieme na pocukrovanú utierku a ihneď zavinieme a necháme zavinutú do vychladnutia. Odstránime papier na pečenie.
 
4. Tvaroh, rozmrazené gaštanové pyré, cukor a rum vyšľaháme. Vychladnutú roládu rozvinieme a potrieme džem. Na džem rozotrieme väčšiu časť krému (časť krému necháme na potretie rolády), zavinieme, potrieme vrch a dáme stuhnúť do chladu. Ozdobíme podľa fantázie.
 
Dobrý tip:
Pri odstraňovaní papiera na pečenie z rolády treba dávať pozor, pretože cesto je jemné.

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.