Perníková roláda s gaštanovým pyré
Cesto
- 80 g med
- 70 g múka polohrubá
- 50 g cukor
- 4 vajcia
- štipka soli
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 2 KL Kypriaci prášok do perníka Liana
Krém
- 250 g tvaroh jemný alebo mascarpone
- 450 g gaštanové pyré
- 1 PL rum
- 1 PL cukor práškový
Ozdoba
- čokoládová poleva
- mleté orechy
- pomarančový džem (podľa nášho receptu https//www.lianasro.sk/nase-recepty/pomarancovy-dzem)
- Bielky a štipku soli vyšľaháme na sneh. Žĺtky vyšľaháme s medom na penu. Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom do perníka. Do sypkej zmesi postupne zašľaháme žĺtkovo - medovú zmes a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.
- Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175°C 10 minút podľa typu rúry.
- Upečené cesto presunieme na pocukrovanú utierku a ihneď zavinieme a necháme zavinutú do vychladnutia. Odstránime papier na pečenie.
- Tvaroh, rozmrazené gaštanové pyré, cukor a rum vyšľaháme. Vychladnutú roládu rozvinieme a potrieme džem. Na džem rozotrieme väčšiu časť krému (časť krému necháme na potretie rolády), zavinieme, potrieme vrch a dáme stuhnúť do chladu. Ozdobíme podľa fantázie.
Dobrý tip:
Pri odstraňovaní papiera na pečenie z rolády treba dávať pozor, pretože cesto je jemné.
Cesto
- 80 g med
- 70 g múka polohrubá
- 50 g cukor
- 4 vajcia
- štipka soli
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 2 KL Kypriaci prášok do perníka Liana
Krém
- 250 g tvaroh jemný alebo mascarpone
- 450 g gaštanové pyré
- 1 PL rum
- 1 PL cukor práškový
Ozdoba
- čokoládová poleva
- mleté orechy
- pomarančový džem (podľa nášho receptu https//www.lianasro.sk/nase-recepty/pomarancovy-dzem)
Produkty k receptu