Mini pudingáče
Cesto
- 750 g hladká múka špeciál
 - 500 ml mlieko
 - 150 ml olej alebo masť
 - 40 g čerstvé droždie
 - 3 PL cukor
 - 1 KL soľ
 
Plnka
- 750 ml mlieko
 - 180 g maslo
 - 2 vrecká Zlatý krém Liana
 - 40 g Vanilínový cukor Liana
 - 4 PL cukor práškový
 
Šľahačka
- 300 ml mlieko
 - 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
 
CESTO:
- Z mlieka, droždia a 2 lyžíc cukru pripravíme kvások. Necháme cca 10 minút na teplom mieste nakvasiť.
 - V miske pripravíme cesto z múky, cukru, oleja, soli a nakoniec prilejeme nakysnutý kvások z droždia. Vypracujeme cesto a necháme kysnúť 30 minút.
 - Z vykysnutého cesta postupne odoberáme a ušúľame 0,5 cm hrubé valčeky a cca 20 cm dlhé, ktoré prepletieme ako vrtuľku. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme 10 minút podkysnúť a potrieme rozšľahaným vajíčkom s lyžicou mlieka. Pečieme pri 200°C 10 - 12 minút.
 - Upečené necháme vychladnúť, prekrojíme a naplníme plnkou a šľahačkou. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
 
PLNKA:
- Uvaríme puding z mlieka, Vanilínových cukrov a Zlatých krémov. Necháme vychladnúť.
 - Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a za stáleho miešania pridáme vychladnutý puding.
 
ŠĽAHAČKA:
- Mlieko so šľahačkou v prášku vyšľaháme do tuha. Podľa chuti môžeme dosladiť.
 - Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou dávkujeme na plnku.
 
Cesto
- 750 g hladká múka špeciál
 - 500 ml mlieko
 - 150 ml olej alebo masť
 - 40 g čerstvé droždie
 - 3 PL cukor
 - 1 KL soľ
 
Plnka
- 750 ml mlieko
 - 180 g maslo
 - 2 vrecká Zlatý krém Liana
 - 40 g Vanilínový cukor Liana
 - 4 PL cukor práškový
 
Šľahačka
- 300 ml mlieko
 - 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
 
Produkty k receptu