Linecké jogurtové koláčiky
Ingrediencie
500 g hladká múka
250 g maslo
100 ml biely jogurt
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
½ šálky cukor práškový
džem na zlepenie
práškový cukor na posypanie
Postup
1. V miske zmiešame preosiatu múku, práškový a vanilínový cukor. Pridáme nakrájané maslo a jogurt. Urobíme jednotné cesto a vyformujeme bochník. Cesto zabalíme do fólie a necháme 60 minút odležať v chladničke.
2. Cesto tenšie vyvaľkáme a vykrojíme tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 10 minút.
3. Upečené koláčiky zlepíme džemom podľa chuti a posypeme práškovým cukrom.
Dobrý tip:
Dĺžka pečenia závisí od hrúbky cesta a veľkosti koláčikov.
Dobrý tip 2:
Džem na zlepenie môžeme použiť Jahodový džem alebo Čerešňový džem.