Jahodový cheesecake - bez lepku

  • Dokonale svieži jahodový cheesecake, vhodný pre lepkových aj bezlepkových milovníkov sladkých dezertov.
pre recept na Jahodovo-smotanový cheesecake kliknite sem.
Jahodový cheesecake - bez lepku
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Bezlepkové sušienky:
150 g Universal mix Liana
70 g cukor práškový
1 ks vajce
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
40 g zmäknuté maslo
 
Sušienková hmota:
200 g sušienok
100 g maslo
1-2 PL mlieko
 
Plnka:
30 g Želatína potravinárska číra
100 ml mlieko (želatína)
300 ml mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie
150 g cukor kryštálový
500 g tvaroh
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
 
Poleva:
7 g  Želatína potravinárska číra
100 g jahody
2 PL cukor kryštálový
200 ml voda
 
Ďalej potrebujeme:
jahody
Želatína potravinárska číra
voda

 

Postup

1. Všetky suroviny na bezlepkové sušienky spojíme a ručne vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pokrájame na menšie kúsky a pečieme na 180°C 10-15 minút. Upečené sušienky necháme vychladnúť.
 
2. Sušienky podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom a mliekom. Hmotu natlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.
 
3. Želatínu necháme napučať v mlieku. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku spolu s cukrom, pridáme tvaroh, vanilínový cukor a poriadne prešľaháme. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a za stáleho miešania na vysokých otáčkach prilievame k plnke.
 
4. Čerstvé jahody uložíme po obvode formy a zalejeme plnkou, ktorá má redšiu konzistenciu. Vložíme do chladničky. Po zachladení, vďaka želatíne, plnka stuhne.
 
5. Polevu pripravíme rozmixovaním jahôd, do ktorých sme pridali cukor a 150 ml vody. Želatínu necháme asi 5 minút napučať vo zvyšnej vode, roztopíme ju v mikrovlnnej rúre a pridáme k jahodovej šťave. Vylejeme na cheesecake a dáme do chladničky stuhnúť na min. 8 hodín.
 
6. Ozdobíme podľa fantázie. Napr. jahodami, ktoré predtým obalíme v roztopenej želatíne. Vďaka tomu si jahody zachovajú svoju čerstvosť a získajú lesk. 
 
7. Cheesecake krájame nožom namočeným v horúcej vode.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.