Jahodový cheesecake - bez lepku
Bezlepkové sušienky
- 150 g Universal mix Liana
- 70 g cukor práškový
- 1 ks vajce
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 40 g zmäknuté maslo
Sušienková hmota
- 200 g sušienok
- 100 g maslo
- 1-2 PL mlieko
Plnka
- 30 g Želatína potravinárska číra
- 100 ml mlieko (želatína)
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie/šľahačka v prášku
- 150 g cukor kryštálový
- 500 g tvaroh
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
Poleva
- 7 g Želatína potravinárska číra
- 100 g jahody
- 2 PL cukor kryštálový
- 200 ml voda
Ďalej potrebujeme
- jahody
- Želatína potravinárska číra
- voda
- Všetky suroviny na bezlepkové sušienky spojíme a ručne vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pokrájame na menšie kúsky a pečieme na 180°C 10-15 minút. Upečené sušienky necháme vychladnúť.
- Sušienky podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom a mliekom. Hmotu natlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.
- Želatínu necháme napučať v mlieku. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku spolu s cukrom, pridáme tvaroh, vanilínový cukor a poriadne prešľaháme. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a za stáleho miešania na vysokých otáčkach prilievame k plnke.
- Čerstvé jahody uložíme po obvode formy a zalejeme plnkou, ktorá má redšiu konzistenciu. Vložíme do chladničky. Po zachladení, vďaka želatíne, plnka stuhne.
- Polevu pripravíme rozmixovaním jahôd, do ktorých sme pridali cukor a 150 ml vody. Želatínu necháme asi 5 minút napučať vo zvyšnej vode, roztopíme ju v mikrovlnnej rúre a pridáme k jahodovej šťave. Vylejeme na cheesecake a dáme do chladničky stuhnúť na min. 8 hodín.
- Ozdobíme podľa fantázie. Napr. jahodami, ktoré predtým obalíme v roztopenej želatíne. Vďaka tomu si jahody zachovajú svoju čerstvosť a získajú lesk.
- Cheesecake krájame nožom namočeným v horúcej vode.
Bezlepkové sušienky
- 150 g Universal mix Liana
- 70 g cukor práškový
- 1 ks vajce
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 40 g zmäknuté maslo
Sušienková hmota
- 200 g sušienok
- 100 g maslo
- 1-2 PL mlieko
Plnka
- 30 g Želatína potravinárska číra
- 100 ml mlieko (želatína)
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie/šľahačka v prášku
- 150 g cukor kryštálový
- 500 g tvaroh
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
Poleva
- 7 g Želatína potravinárska číra
- 100 g jahody
- 2 PL cukor kryštálový
- 200 ml voda
Ďalej potrebujeme
- jahody
- Želatína potravinárska číra
- voda
Produkty k receptu