Geniálne sladké bezlepkové kváskové cruffiny

Geniálne sladké bezlepkové kváskové cruffiny

Trvanie: 22:00 s kysnutím (h:m) Porcie: 12 (ks)
Geniálne kváskové cruffiny je spojenie toho najlepšieho - muffín a croissantov. Vyskúšajte recept, ktorý pobláznil celý svet.
Ingrediencie
1. deň rozkvas
Ďalej potrebujeme
  • na podsypanie Bakery mix Liana
  • cca 100 g zmäknuté maslo na potieranie cesta
  • kúsok masla na vymastenie muffinovej formy
  • olej na vymastenie misky a tácky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Suroviny na rozkvas zmiešame v miske, prikryjeme fóliou a necháme 12 hodín kysnúť. Najlepšie je pripraviť rozkvas večer, aby sme ráno mohli pokračovať.
  2. Nasledujúci deň pripravený rozkvas zmiešame so surovinami z druhého dňa a vymiešame kompaktné cesto. Vložíme do misy vymastenej olejom a necháme prikryté kysnúť 3 hodiny.
  3. Z nakysnutého cesta vytvarujeme bochník na pomúčenej podložke. Rozdelíme na 6 častí, každú časť premiesime a uložíme na tácku vymastenú olejom. Necháme prikryté kysnúť 2 - 3 hodiny.
  4. Pracovnú podložku potrieme olejom a bochníky vyvaľkáme čo najtenšie do tvaru obdĺžnika širokého cca 12 - 15 cm. Potrieme zmäknutým maslom a zrolujeme. Opäť premiestnime na vymastenú tácku, prikryjeme a necháme kysnúť 60 minút.
  5. Valčeky rozrežeme žiletkou po dĺžke a zmotáme do tvaru slimáka tak, aby rozrezaná časť bola na vonkajšej strane. Uložíme do formy na muffiny vymastenej maslom. Týmto postupom rozrežeme všetkých 6 valčekov a dostaneme 12 ks cruffinov. Prikryjeme a necháme kysnúť 2 - 3 hodiny.
  6. Na dno rúry položíme menší plech. Rúru vyhrejeme na 230°C. Cruffiny vložíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu nalejeme 350 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 170°C a dopečieme ešte 15 minút. Po celý čas pečieme so záparou, aby nevyschlo cesto. Upečené cruffiny necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a podávame s džemom, nutelou alebo samotné.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1. deň rozkvas
Ďalej potrebujeme
  • na podsypanie Bakery mix Liana
  • cca 100 g zmäknuté maslo na potieranie cesta
  • kúsok masla na vymastenie muffinovej formy
  • olej na vymastenie misky a tácky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné